Sausainiai Saldieji margučiai

Lengvai paruošiamas

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Sausainiai Saldieji margučiai

Tešlai:

200 g miltų
100 g migdolų miltų
50 g cukraus pudros
150 g sviesto
1 pak. Dr. Oetker vanilinio cukraus 16 g
10 lašelių Dr. Oetker apelsinų aromato
1 kiaušinio trynys
1 žiupsnelis druskos

Papuošimas:

1 pak. Dr. Oetker maistinio mėlynas glajus
1 pak. Dr. Oetker maistinio rožinis glajus
1 pak. Dr. Oetker maistinio baltas glajus
1 pak. Dr. Oetker pabarstukai „Sidabriniai žirneliai“
1 pak. Dr. Oetker pabarstukai „Auksiniai perlai“

paruošimas

paruošimas

1

Tešlos paruošimas:

Iš miltų, migdolų, cukraus pudros, sviesto, vanilinio cukraus, aromato, trynio ir druskos užminkykite vientisos konsistencijos tešlą. Jei tešla per sausa, įpilkite šaukštą šalto vandens. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 40 minučių. Tada išimkite iš šaldytuvo ir padėkite ant miltais apibarstyto stalo. Iškočiokite apie 0,5 cm storio lakštą ir formelėmis išpjaustykite margučių formas.

2

Kepimas:

Sausainukus šaukite į orkaitę. Iškeptus sausainius perdėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

Dujinė orkaitė: 180 °C

Elektrinė orkaitė: 180 °C

Papildoma informacija: Dujinės orkaitės iš anksto nekaitinkite. Elektrinę orkaitę prieš kepimą įkaitinkite.

Kepimo laikas: 10–15 min.

3

Puošimas:

Kai sausainiai visiškai atvės, karšto vandens vonelėje ištirpinkite glajų ir apipilkite juo sausainius. Cukraus perlais puoškite sausainius, kol glajus dar nesustingęs, o glajaus pieštukais puoškite jau sustingusį glajų. Jei glajus jau sustingęs, perlus galite pritvirtinti desertinio glajaus pieštuku arba panaudojant pakuotėje likusį glajaus likutį, jį vėl ištirpinę karšto vandens vonelėje.

Mitybos informacija Receptas Sausainiai Saldieji margučiai

Porcija / vnt 100 g / ml