Flag

Focaccia su pomidorais ir svogūnais

12 porcijų
Pažengusiems
20
Itališka duona su pomidorais, svogūnais ir alyvuogėmis
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Mielinei tešlai
0 gmiltų
1 pak.Dr. Oetker mielių (sausų)
1 a.š.druskos
200 mlvandens (šilto)
1 v.š.alyvuogių aliejaus
1 a.š.medaus
Įdarui
apie 250 gsvogūnų
1 - 2 skil.česnako
2 v.š.alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelisjūros druskos
šviežiai maltų pipirų
Itališkų prieskonių/žolelių (šviežių arba džiovintų)
500 gpomidorų
apie 20 gjuodųjų alyvuogių

Peržiūrėti produktus

Picture - Dr. Oetker mielių  (sausų)
1

Mielinė tešla

Į dubenį suberkite miltus ir sumaišykite su mielėmis. Sudėkite likusius tešlos ingredientus ir maišykite kol susidarys vientisa masė. Paruoštą masę palikite šiltoje vietoje, kol pakils.

2

Picos viršus

Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais griežinėliais. Tada nulupkite česnaką ir jį sutrinkite ar smulkiai supjaustykite. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką, svogūną ir trumpai pakepkite, kol svogūnai pradės minkštėti.

3

Formavimas

Iškilusią tešlą sumaišyti su miltais ir minkyti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kai tešla taps vientisa, suformuokite stačiakampį (maždaug. 25 x 30 cm). Padėkite tešlą ant kepimo skardos ir leiskite jai „pailsėti“ apie 10 min į šiltoje vietoje. Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos griežinėliais. Ant tešlos paskleiskite svogūnus, pomidorų skiltelės, alyvuoges. Pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis (šviežias prieskonines žoleles galite sukapoti).

4

Kepimas

Uždenkite kepimo skardą su kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę. Kepkite padėję skardą ant vidurinės lentynėlės 180 ° C temperatūroje apie 15min. Iškepusią Focaccia ištraukite iš orkaitės ir patiekite šiltą. Papildomai galite pagardinti čiobreliais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Skanaus!