Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Mielinis pyragas su aguonų, riešutų ir cukrintinių įdaru 1kg

1 vienetas

Lengvai paruošiamas 60 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Mielinis pyragas su aguonų, riešutų ir cukrintinių įdaru 1kg

Tešlai reikės:

400 g miltų
200 ml pieno
1 pak. Dr. Oetker mielių (sausų)
60 g sviesto (ištirpinto)
2 kiaušinių trynių
1 a.š. cukraus
1 a.š. Dr. Oetker vanilinio cukraus
1 a.š. druskos

Įdarui reikės:

180 g aguonų
70 g cukraus
1 kiaušinio (išplakto)
100 g lazdynų riešutų (grūstų)
30 g sviesto (ištirpinto)
1 a.š. Dr. Oetker vanilinio cukraus
200 - 300 g smulkių cukrintinių (pvz., svarainių, papajų) arba razinų be kauliukų

Kepiniui aptepti, papuošti reikės:

1 šaukštų sviesto (ištirpinto)
1 - 1,5 g Dr. Oetker želatinos
1 v.š. cukraus
kekės vynuogių (nuplautų)

Paruošimas

Paruošimas

1

Paruošimas

Aguonas dubenyje užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite brinkti 1 val.

2

Tešlai šaukštą cukraus ir mieles suberkite į drungną pieną dideliame dubenyje, išmaišykite. Supilkite į šį mišinį pusę miltų ir viską gerai išmaišę palikite kilti 2-3 val. Tada įmaišykite iki purumo su druska ir likusiu cukrumi išplaktus trynius, sviestą ir likusius miltus. Tešlą suminkykite ir iškočiokite iki 1 cm storio.

3

Įdarui aguonas nusunkite ir dubenyje išmaišykite su likusiais įdaro produktais, tolygiai paskleiskite ant iškočiotos tešlos ir suvyniokite ją į vyniotinį. Padėkite ant kepimo popieriaus skardoje siūle žemyn, vyniotinio galiukus užlenkite po juo pačiu. Visą vyniotinį aptepkite tirpintu sviestu ir po 30 min. pašaukite į 160-180 °C orkaitę. Kepkite maždaug 50 min.

4

Dubenėlyje 3-5 šaukštuose karšto vandens ištirpinkite želatiną ir cukrų, atvėsinkite, užtepkite jos ant atvėsusio vyniotinio viršaus ir sudėkite uogas. Likusia želtina aptepkite uogas – atrodys lyg apledėjusios.

Informacija apie maistingumą Mielinis pyragas su aguonų, riešutų ir cukrintinių įdaru 1kg

Porcijoje Per 100 g / ml
Energinė vertė 75 kJ
18 kcal
8 kJ
2 kcal
Riebalai 1.53 g 0.15 g
Angliavandeniai 0.37 g 0.04 g
Baltymai 0.81 g 0.08 g