Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Saldžiųjų paprikų ir bazilikų padažas picai

1 - 2 litrai (l)

Vidutinio sudėtingumo 60 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Saldžiųjų paprikų ir bazilikų padažas picai

Reikės:

1,5 vienetų raudonų saldžiųjų paprikų (nuplautų)
2 - 3 v.š. aliejaus (kepti)
1 - 2 svogūnų (nuluptų)
4 vienetų česnako skiltelių (nuluptų)
150 - 180 ml daržovių sultinio
1 žiupsnelis druskos
1 - 2 a.š. rudojo cukraus
1 aitriosios paprikos
1 saujelės bazilikų lapelių
1 - 2 v.š. alyvuogių aliejaus

Paruošimas

Paruošimas

1

Paruošimas

Paprikas sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Kepkite maždaug 30-40 min., kol ims skrusti odelė. Tada ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Atvėsintų paprikų odeles bei sėklas iš vidaus pašalinkite, minkštimą pasmulkinkite. 

2

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės kaitros pamaišydami kepkite susmulkintą svogūną. Kai šis ims rusvėti, sudėkite smulkiai sukapotą česnaką ir dar apie minutę kepkite. 

3

Tada į keptuvę sudėkite paprikų minkštimą. Po kelių minučių supilkite sultinį ir ant nesmarkios kaitros troškinkite 5-8 min.

4

Po to į šią masę įberkite druską, cukrų, susmulkintą ir be sėklų aitriąją paprikėlę, baziliko lapelius, įpilkite alyvuogių aliejų ir viską sutrinkite iki padažo konsistencijos. Ragaukite su mėgstama pica.

Informacija apie maistingumą Saldžiųjų paprikų ir bazilikų padažas picai

Porcijoje Per 100 g / ml
Energinė vertė 0 kJ
0 kcal
121 kJ
29 kcal
Riebalai 0 g 2.14 g
Angliavandeniai 0 g 0.93 g
Baltymai 0 g 1.67 g