Flag

Gaivus pyragas su rabarbarais

8 porcijos
Pradedantiesiems
70
Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta pyragus
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Rabarbarus pyragui galima pjaustyti ne juostelėmis, o griežinėliais.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Tešlai reikės
190 gmiltų
65 gcukraus
1,5 a.š.druskos
170 gsviesto
2 vnt.kiaušinių trynių
1 a.š.Dr. Oetker Madagaskaro Burbono vanilės pasta su vanilės grūdeliais
Įdarui reikės
300 gRabarbarų (nuplautų)
250 gcukraus
4 vnt.kiaušinių
3 v.š.citrinos sulčių
4 v.š.kvietinių miltų
1 a.š.Apelsinų žievelių nutarkuotų
1 a.š.Dr. Oetker Madagaskaro Burbono vanilės pasta su vanilės grūdeliais
1,5 a.š.druskos
1 šaukštomiltelinio cukraus

Peržiūrėti produktus

1

Tešlai dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską, sudėkite sviestą bei vanilės pastą ir paruoškite trupinių konsistencijos masę. Į ją įmaišykite trynius, tada tolygiai paskleiskite tešlą kepimo popieriumi išklotoje 23x23 cm skardoje.

2

 Delnu ar šaukštu prispauskite tešlą prie dugno. Pašaukite skardą į 180 °C orkaitę ir kepkite apie 25 min. Tada iš orkaitės ištraukite.
Įdarui keletą rabarbarų stiebų pasilikite, o kitus susmulkinkite ir sudėkite į nedidelį puodą su 200 g cukraus.

3

Įpilkite 1-2 šaukštus vandens. Kaitinkite ant nesmarkios kaitros, kol puode atsiras daugiau skysčio. Tada karštį padidinkite iki vidutinio ir 10-15 min. kaitinkite, kol rabarbarai suminkštės.

4

Nukelkite juos nuo viryklės ataušti. Po to šiuos rabarbarus, kiaušinius, likusį cukrų, citrinų sultis, miltus, apelsinų žievelę, vanilės pastą ir druską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

5

Jos tirštumas primins grietinę. Supilkite šią masę ant kepinio skardoje. Ant viršaus sudėkite išilgai juostelėmis supjaustytus likusius rabarbarų stiebus.
Kepkite 180 °C orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptą pyragą apiberkite milteliniu cukrumi.

Patarimai ir gudrybės

  • Rabarbarus pyragui galima pjaustyti ne juostelėmis, o griežinėliais.