Flag

Margas keksas

1 vienetas
Pradedantiesiems
90
Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta keksus!
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Tokiu pat principu šį keksą galima kepti ir pailgoje, vadinamoje duonos kepimo formoje.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Reikės
220 gsviesto
200 gcukraus
1 žiupsnelisdruskos
270 gmiltų
2 a.š.Dr. Oetker kepimo miltelių
4 vnt.kiaušinių
4 - 5 šaukštųpieno
2 a.š.Dr. Oetker Madagaskaro Burbono vanilės pasta su vanilės grūdeliais
1,5 v.š.kakavos miltelių
2 v.š.vandens (karšto)
1 šaukštomiltelinio cukraus

Peržiūrėti produktus

Picture - Dr. Oetker kepimo miltelių
1

Į didelį dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, cukrų, druską, miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, pieną, vanilės pastą ir elektriniu plaktuvu viską plakite 2-3 min. Pusę tešlos supilkite į kitą dubenį.

2

Kakavos miltelius puodelyje sumaišykite su karštu vandeniu ir atvėsinkite. Po to įmaišykite į vieną iš indų su tešla. 

3

Iš lėto, po samtelį tai vienos, tai kitos tešlos pilkite į 20 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą formą, taikydami supilti į patį vidurį. Kepkite 50-60 min., kol kepinys iškils, o įsmeigus medinį iešmelį ištrauksite jį švarų.

4

Palikite kepinį atvėsti, tada apiberkite milteliniu cukrumi ir pjaustykite.

Patarimai ir gudrybės

  • Tokiu pat principu šį keksą galima kepti ir pailgoje, vadinamoje duonos kepimo formoje.