Flag

Sūrio pyragas su moliūgu

8 - 10 porcijų
Pradedantiesiems
265
Išskirtinis sūrio pyragas norintiems patirti naujų skonių!
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Kepiniui tinkamiausi tvirto minkštimo moliūgai. Jei moliūgo masė vandeninga, į kepinį kartu
su miltais įmaišykite 1 šaukštą „Dr.Oetker“ kukurūzų krakmolo „Gustin“.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Reikės
800 gmaskarponės
200 grudojo cukraus
0,5 a.š.druskos
5 vnt.kiaušinių
60 gmiltų
0,5 a.š.„Dr.Oetker“ vanilės iš malūnėlio
400 gmoliūgo minkštimo
1 šaukštomiltelinio cukraus

Peržiūrėti produktus

1

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

2

Moliūgą išvirkite virš garų, sutrinkite iki tyrės ir palikite atvėsti.

3

Dideliame dubenyje maskarponę išplakite su cukrumi, druska, kiaušiniais, miltais, vanile.

4

Moliūgo minkštimą virkite garuose 20 min., po to sutrinkite ir atvėsintą įmaišykite į
maskarponės masę.

5

Supilkite šią masę į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens formą, įstatykite ją į skardą
ir šią pripilkite karšto vandens iki pusės pyrago formos sienelių aukščio. Skardą pašaukite į
orkaitę ir kepkite 10 min. Tada karštį sumažinkite iki 100 °C ir kepkite apytikriai 2 val.
Kepant pyrago viršuje susidarys didesnis ar mažesnis įtrūkimas, neišsigąskite, taip būna.

6

Pyragas bus iškepęs, kai pajudinus formą, kepinys bus tvirtas.

7

Iškeptą sūrio pyragą palikite formoje atvėsti, po to padėkite mažiausiai 2 val. į šaldytuvą
sutvirtėti.

8

Patiekdami apiberkite pyragą milteliniu cukrumi.

Patarimai ir gudrybės

  • Kepiniui tinkamiausi tvirto minkštimo moliūgai. Jei moliūgo masė vandeninga, į kepinį kartu
    su miltais įmaišykite 1 šaukštą „Dr.Oetker“ kukurūzų krakmolo „Gustin“.