Flag

Vanilinė tarta su riešutais

12 porcijų
Pažengusiems
60
Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta tartas!
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Tešlai
150 gkvietinių miltų
50 gcukranendrių cukraus
50 gsviesto (šalto)
2 vnt.kiaušinių trynių
2 v.š.vandens
Vaniliniam kremui
250 gkreminio sūrio „Philadelphia“
1 vnt.kiaušinių
50 gcukraus
100 mlgrietinėlės (30 proc. riebumo)
1 a.š.Dr. Oetker Madagaskaro Burbono vanilės pasta su vanilės grūdeliais
Papuošimui
100 ggraikinių riešutų (arba karijų)
1 v.š.cukraus

Peržiūrėti produktus

1

Paruošimas

Dubenyje persijotus miltus sumaišykite su ruduoju cukrumi, kubeliais supjaustytu sviestu, tryniais ir vandeniu. Išminkykite tešlą iki vientisos masės. 
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto darbastalio, užvyniokite ją ant kočėlo ir atsargiai perkelkite į apvalią kepimo formą (26 cm skersmens). Apkarpykite tešlos kraštus, šakute subadykite pagrindą. 
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros.

2

Kepimas

Šaltą tešlą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol ji įgaus auksinį atspalvį. Iškepusią tešlą išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. 
Elektrinė orkaitė: 190 °C
Dujinė orkaitė: 190 °C
Kepimo laikas: apie 25 min.

3

Vanilinis kremas

Visas kremo paruošimui reikalingas sudedamąsias dalis suplakite plaktuvu. Gautą masę užtepkite ant iškepusio tartos pagrindo.

4

Papuošimas

Sausoje keptuvėje apkepinkite riešutus ir cukrų. Tada išdėliokite ant tartos.

5

Kepimas

Pašaukite tartą į įkaitintą orkaitę.
Elektrinė orkaitė: 170 °C
Dujinė orkaitė: 170 °C
Kepimo laikas: 30 min.