Vanilė yra vienas populiariausių ir ypatingiausių prieskonių pasaulyje. Šiame straipsnyje sužinosite viską apie vanilės ankštis.
Vanilės ankštys yra fermentuoti vanilės augalo sėklų indai. Kai tik surenkamos vis dar žalios ankštys, pradedamas džiovinimo procesas – tai ir atskleidžia natūralų vanilės aromatą.
Vanilės ankšties minkštimas (sėklos) mėsingas ir yra švelnaus bei malonaus skonio.
Norite sužinoti daugiau apie vanilės augalą? Leiskitės kelionėn į tropikus ir sužinokite apie vanilės orchidėjos kilmę ir auginimą.
Tikros vanilės ankštys yra geriausias pasirinkimas tiems, kurie nori naudoti patį natūraliausią produktą iš visų vanilės gaminių. Kad suteiktumėte aromato tiek saldiems, tiek pikantiškiems receptams, galite naudoti sėklas. Tik neišmeskite šviežios vanilės ankšties! Ji ypač tinka naminio vanilės cukraus gamybai!
Kai perkate vanilės ankštis, svarbu atkreipti dėmesį į keletą esminių savybių, kurios padės išsirinkti geros kokybės produktą. Mes paaiškinsime, kaip išsirinkti tikrai geros kokybės vanilės ankštis.
Kepimo skyriuje rasite daug vanilės gaminių, kuriais galite pakeisti šviežias vanilės sėklas. Dėl savo lengvai dozuojamos konsistencijos puiki alternatyva yra vanilės ekstraktas. Jei recepte nurodyta viena vanilės ankštis, vietoj jos galite naudoti du arbatinius šaukštelius vanilės ekstrakto. Jei recepte nurodoma esant mažų vanilės dalelių, prieš perkant ekstraktą įsitikinkite, ar jame jų yra, ar ne.
Sužinokite daugiau apie skirtingų vanilės produktų naudojimą: kuris vanilės produktas kuriam patiekalui tinka geriausiai.
1.
2.
3.
4.
5. Sėklas turėtumėte sunaudoti iš karto po to, kai jas išėmėte iš ankšties, kitu atveju jos išdžius ir praras savo aromatą.