Smaližiai negalės atsispirti vanilės aromatui ir skoniui. Vanilė yra antras brangiausias prieskonis pasaulyje po šafrano. Smulkieji vanilės milteliai yra pats brangiausias produktas vanilės gaminių šeimoje. Mes Jums atskleisime, kas yra tie vanilės milteliai, kur jie naudojami ir kaip juos pasigaminti namuose.
Vanilės milteliai yra džiovintos ir smulkiai sumaltos vanilės ankštys. Nesupainiokite jų su vanilės cukrumi – aukštos kokybės vanilės miltelių sudėtyje cukraus nėra.
Mažas vanilės miltelių kiekis palieka didelį pėdsaką. Net mažo žiupsnelio maltų ankščių yra daugiau nei pakankamai norint ypatingiems saldiems patiekalams suteikti intensyvų vanilės aromatą. Smulkiai sumalti vanilės milteliai puikiai tinka paskaninti tokius patiekalus kaip ryžių pudingas ar manų košė.
Pastaba: vanilės milteliai kepant ir gaminant neištirpsta.
Recepte nurodyti vanilės milteliai, bet jų neturite? Ne bėda, nes vietoj jų gali būti naudojami ir kiti vanilės produktai.
Visus Dr. Oetker vanilės produktus ir jų rekomenduojamus naudojimo būdus rasite mūsų apžvalgoje.
Dėl savo sudėties vanilės milteliai yra vienas brangiausių vanilės produktų rinkoje. Smulkiai sumaltos ankštys parduodamos labai mažais kiekiais. Vis dažniau džiovintos vanilės ankštys parduodamos mažuose malūnėliuose, kad būtų galima namuose greitai susimalti šviežių vanilės miltelių. Kad ilgai išlaikytų aromatą, vanilės milteliai turėtų būti laikomi vėsioje ir tamsioje vietoje. Sakydami, kad milteliai turi būti laikomi vėsioje vietoje, mes turime omenyje ne šaldytuvą – jie turėtų būti laikomi kambario temperatūroje, ne aukštesnėje nei 18°C, nes jei vanilės milteliai yra laikomi per šiltai, jie praranda savo aromatą. Idealiausia vieta – sandėliukas arba tamsi virtuvės spintelė.
Sudedamosios dalys apie 25 g vanilės miltelių:
· 10 vanilės ankščių
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę (kaitinimas iš viršaus ir apačios: 40°C/vėjelis: nerekomenduojamas). Supjaustykite vanilės ankštis dideliais gabalais ir paskleiskite juos ant skardos su kepimo popieriumi. Džiovinkite vanilės ankštis vidurinėje lentynoje apie 10–12 valandų.
2. Po to sudėkite išdžiovintas vanilės ankštis į trintuvą ir susmulkinkite iki miltelių. Vanilės miltelius laikykite sandariai uždaromame stiklainyje.
Namuose pasigamintiems vanilės milteliams laikyti naudokite švarius užsukamus stiklainius. Vanilės miltelius vėsioje ir tamsioje vietoje galite laikyti keletą mėnesių.
Leiskitės į kelionę su mumis ir sužinokite viską apie karališkos vanilės auginimą ir kilmę.