Jei kada nors buvote virtuvėje ir gremžėte vanilės ankštis, kad pasigamintumėte pudingo, ar naudojote vanilės cukrų drėgnų keksų gamybai, jūs tikriausiai dar nieko negirdėjote apie vanilės pastą, kuri supakuota mažose tūbelėse ir būna kepimo prekių skyriaus lentynose kartu su kitais vanilės produktais. Bet kas iš tiesų yra tų mažų tūbelių viduje, ką mes vadiname „vanilės pasta“? Kam vanilės pasta skirta ir ar galima ją pasidaryti patiems? Mes Jums papasakosime viską, ką reikia žinoti.
Vanilės pastos galima rasti platų asortimentą turinčių prekybos centrų kepimo prekių skyriuje. Dėl pakartotinai uždaromos Dr. Oetker vanilinės pastos tūbelės, galite paprastai pagardinti patiekalus norimu kiekiu pastos. Pastą reikėtų laikyti sausoje, tamsioje vietoje, ne aukštesnėje nei kambario temperatūroje.
Labiau mėgstate naudoti vanilės ankštis? Vanilės pastos galite pasigaminti patys, atlikdami kelis paprastus žingsnius. Mūsų vaizdo įraše pamatysite, kaip tai padaryti „žingsnis po žingsnio“ .
Receptas maždaug 230 g vanilės pastos
Sudedamosios dalys:
· 6 vanilės ankštys
· 100 g rudojo cukraus
· 100 ml vandens
Paruošimas:
1. Nupjaukite sumedėjusius vanilės ankšties galiukus ir supjaustykite ankštį maždaug 1 centimetro ilgio gabalėliais.
2. Keptuvėje užvirinkite vandenį su cukrumi ir pavirinkite apie 1 minutę. Cukraus ir vandens mišinį bei susmulkintas vanilės ankštis sudėkite į karščiui atsparų trintuvą ir gerai sutrinkite iki vientisos masės.
3. Sudėkite šiltą vanilės pastą į švarius, uždaromus stiklainius ir palikite atvėsti. Kai atvės, stiklainius uždarykite.
Naminė vanilės pasta uždaromuose stiklainiuose vėsioje ir tamsioje vietoje gali būti laikoma keletą savaičių. Labai svarbu kiekvieną kartą imant pastą naudoti švarų šaukštą, kad į pastą nepakliūtų nepageidaujamų bakterijų.
Pyragai ir tortai