Jei Jūsų klausimo nėra sąraše, prašome rašykite mums.
Klausimai ir atsakymai apie kepimą, produktus, jų sudėtį ir t.t.
Mūsų romo aromato sudėtyje yra natūralių ir nenatūralių aromatinių medžiagų bei aromatinių ekstraktų (kurių skonis panašus į romo) ir tirpiklių – vandens ir propilenglikolio. Tiekėjo teigimu etilo alkoholio sudėtyje nėra.
E 471 – tai maistinių riebalų rūgščių monogliceridai ir digliceridai . E 472 nuo a iki f žymimi maistinių riebalų rūgščių monogliceridai ir digliceridai, kurie buvo esterifikuoti maistinėmis rūgštimis - acto, pieno arba citrinos rūgštimis.
Nedideli monogliceridų ir digliceridų kiekiai būna natūraliuose riebaluose ir aliejuose, jie atsiranda virškinant riebalus ir sintetiniu būdu pagaminami iš glicerino bei riebiųjų rūgščių.
Numeriai E 471/E 472 reiškia monogliceridus ir digliceridus, kurie leidžiami kaip emulgatoriai, putojimo ir miltų apdirbimo priemonės. Priklausomai nuo naudotų riebiųjų rūgščių atsiranda skirtingo skonio ir skirtingos konsistencijos junginiai (nuo skysto iki vaško pavidalo ).
Monogliceridai ir digliceridai gali būti augalinės ir gyvulinės kilmės. Dr. Oetker produktuose naudojami tik augalinės kilmės monogliceridai ir digliceridai
Želatina yra gyvulinė standinanti priemonė, gaunama iš jaučių, kiaulių, paukščių arba žuvų kaulų ar odos. Dr. Oetker produktuose naudojama kiaulienos ir jautienos želatina.
Modifikuotas krakmolas – tai toks krakmolas, kuris buvo pakeistas fiziniu, cheminiu ar fermentiniu būdu, siekiant gauti tam tikrų savybių (pvz., geresnių pradinių savybių). Kaip pradinis produktas iš esmės gali būti naudojamas visų rūšių krakmolas – kviečių, kukurūzų, bulvių, tapijokos. Priedų sąraše gali būti deklaruojamas „modifikuotas krakmolas“. Tačiau išimtį sudaro modifikuotas kviečių krakmolas. Kadangi čia kalbama apie privalomą ženklinti alergeną, jis kaip toks turi būti nurodytas priedų sąraše.
Kepimo miltelius reikia visada laikyti ne tik šaltoje ir sausoje vietoje, bet ir atskirai nuo stipriai kvepiančių prieskonių, tokių kaip vanilės lazdelės, cinamonas ar vanilinis cukrus. Kitaip, kaip ir Jūsų atveju, gali atsirasti rausvas atspalvis. Šis pokytis sveikatai neturi jokios reikšmės. Tačiau jis parodo ilgoką pakelio amžių, kadangi šis atspalvis atsiranda negreitai.