Klausimai ir atsakymai

Jei Jūsų klausimo nėra sąraše, prašome rašykite mums.

Klausimai ir atsakymai apie kepimą, produktus, jų sudėtį ir t.t.

Ar romo aromate yra alkoholio?

Mūsų romo aromato sudėtyje yra natūralių ir nenatūralių aromatinių medžiagų bei aromatinių ekstraktų (kurių skonis panašus į romo) ir tirpiklių – vandens ir propilenglikolio. Tiekėjo teigimu etilo alkoholio sudėtyje nėra. 

Kas slepiasi už E 471 ir E 472 nuo a iki f?

E 471 – tai maistinių riebalų rūgščių monogliceridai ir digliceridai . E 472 nuo a iki f žymimi maistinių riebalų rūgščių monogliceridai ir digliceridai, kurie buvo esterifikuoti maistinėmis rūgštimis - acto, pieno arba citrinos rūgštimis.  
Nedideli monogliceridų ir digliceridų kiekiai būna natūraliuose riebaluose ir aliejuose, jie atsiranda virškinant riebalus ir sintetiniu būdu pagaminami iš glicerino bei riebiųjų rūgščių.  
Numeriai E 471/E 472 reiškia monogliceridus ir digliceridus, kurie leidžiami kaip emulgatoriai, putojimo ir miltų apdirbimo priemonės. Priklausomai nuo naudotų riebiųjų rūgščių atsiranda skirtingo skonio ir skirtingos konsistencijos junginiai (nuo skysto iki vaško pavidalo ).
Monogliceridai ir digliceridai gali būti augalinės ir gyvulinės kilmės. Dr. Oetker produktuose naudojami tik augalinės kilmės monogliceridai ir digliceridai

Kokią želatiną naudoja Dr. Oetker?

Želatina yra gyvulinė standinanti priemonė, gaunama iš jaučių, kiaulių, paukščių arba žuvų kaulų ar odos. Dr. Oetker produktuose naudojama kiaulienos ir jautienos želatina.   

Ką reiškia modifikuotas krakmolas?

Modifikuotas krakmolas – tai toks krakmolas, kuris buvo pakeistas fiziniu, cheminiu ar fermentiniu būdu, siekiant gauti tam tikrų savybių (pvz., geresnių pradinių savybių). Kaip pradinis produktas iš esmės gali būti naudojamas visų rūšių krakmolas – kviečių, kukurūzų, bulvių, tapijokos. Priedų sąraše gali būti deklaruojamas „modifikuotas krakmolas“. Tačiau išimtį sudaro modifikuotas kviečių krakmolas. Kadangi čia kalbama apie privalomą ženklinti alergeną, jis kaip toks turi būti nurodytas priedų sąraše.   

Mano kepimo milteliai nusidažė rožine spalva. Ar dar galiu juos naudoti?

Kepimo miltelius reikia visada laikyti ne tik šaltoje ir sausoje vietoje, bet ir atskirai nuo stipriai kvepiančių prieskonių, tokių kaip vanilės lazdelės, cinamonas ar vanilinis cukrus. Kitaip, kaip ir Jūsų atveju, gali atsirasti rausvas atspalvis. Šis pokytis sveikatai neturi jokios reikšmės. Tačiau jis parodo ilgoką pakelio amžių, kadangi šis atspalvis atsiranda negreitai.

Sutikimas dėl sekimo

Būtume dėkingi, jei duotumėte sutikimą mums ir mūsų partneriams naudoti slapukus ir panašias technologijas, kad suprastume, kaip naudojate mūsų svetainę. Tai leidžia mums geriau suprasti naudotojo elgesį ir atitinkamai pritaikyti mūsų svetainę. Be to, mes ir mūsų partneriai norėtume naudoti šiuos duomenis savo platformose suasmenintiems pasiūlymams. Jei sutinkate su tuo, spauskite „Sutinku“. Išsamesnės informacijos ieškokite mūsų privatumo politikoje. Jūs galite bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą.

Būtinos savybės

Mums reikia šių slapukų ir panašių technologijų, kad galėtume užtikrinti pagrindines mūsų svetainės funkcijas. Tai apima, pavyzdžiui, šių nustatymų įrašymą. Tai tikrai būtina, kad negalėtumėte to išjungti.

Visada aktyvus
Analizė ir suasmeninimas

Be to, norėtume sužinoti daugiau apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine, kad optimizuotume ją jums ir kitiems naudotojams. Šiuo tikslu mes naudojame slapukus ir panašias technologijas, kurios surenka informaciją apie naudotojų elgesį ir taip padeda mums pagerinti mūsų pasiūlymus jums.

Taip

ne

(Pakartotinė) rinkodara / dalijimasis duomenimis su trečiosiomis šalimis

Siekdami pritaikyti savo rinkodaros kampanijas pagal jūsų poreikius, renkame informaciją apie tai, kaip jūs patenkate į mūsų svetainę ir kaip sąveikaujate su mūsų reklamomis. Tai padeda mums ne tik pagerinti mūsų skelbimus, bet ir pritaikyti jums mūsų turinį. Mūsų rinkodaros partneriai taip pat naudoja šią informaciją savo tikslams, pvz., jūsų paskyrai ar profiliui suasmeninti savo platformoje.

Taip

ne