Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Focaccia su pomidorais ir svogūnais

Itališka duona su pomidorais, svogūnais ir alyvuogėmis

12 porcijų

Vidutinio sudėtingumo 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Focaccia su pomidorais ir svogūnais

Mielinei tešlai:

0 g miltų
1 pak. Dr. Oetker mielių (sausų)
1 a.š. druskos
200 ml vandens (šilto)
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. medaus

Įdarui:

apie 250 g svogūnų
1 - 2 skil. česnako
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis jūros druskos
šviežiai maltų pipirų
Itališkų prieskonių/žolelių (šviežių arba džiovintų)
500 g pomidorų
apie 20 g juodųjų alyvuogių

Paruošimas

Paruošimas

1

Mielinė tešla

Į dubenį suberkite miltus ir sumaišykite su mielėmis. Sudėkite likusius tešlos ingredientus ir maišykite kol susidarys vientisa masė. Paruoštą masę palikite šiltoje vietoje, kol pakils.

2

Picos viršus

Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais griežinėliais. Tada nulupkite česnaką ir jį sutrinkite ar smulkiai supjaustykite. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką, svogūną ir trumpai pakepkite, kol svogūnai pradės minkštėti.

3

Formavimas

Iškilusią tešlą sumaišyti su miltais ir minkyti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kai tešla taps vientisa, suformuokite stačiakampį (maždaug. 25 x 30 cm). Padėkite tešlą ant kepimo skardos ir leiskite jai „pailsėti“ apie 10 min į šiltoje vietoje. Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos griežinėliais. Ant tešlos paskleiskite svogūnus, pomidorų skiltelės, alyvuoges. Pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis (šviežias prieskonines žoleles galite sukapoti).

4

Kepimas

Uždenkite kepimo skardą su kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę. Kepkite padėję skardą ant vidurinės lentynėlės 180 ° C temperatūroje apie 15min. Iškepusią Focaccia ištraukite iš orkaitės ir patiekite šiltą. Papildomai galite pagardinti čiobreliais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Skanaus!

Informacija apie maistingumą Focaccia su pomidorais ir svogūnais

Porcijoje Per 100 g / ml
Energinė vertė 96 kJ
23 kcal
4 kJ
1 kcal
Riebalai 0.99 g 0.06 g
Angliavandeniai 2.56 g 0.15 g
Baltymai 0.73 g 0.04 g