Flag

Mielinė duona su sausomis mielėmis

1 porcija
Pažengusiems
100
Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta duonos kepinius
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Jei norite lengvesnio kepinio, taip pat galite naudoti raugą, įmaišydami šviežias mieles, pieną, cukrų ir šiek tiek miltų. 
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Mielinei tešlai reikia
1 vnt.kiaušinių (vidutinio dydžio)
200 mlpieno (3,5 % riebumo)
1 pak.Dr. Oetker mielių (sausų, 7 g)
840 mlmiltų (500g)
80 gcukraus
80 gsviesto (tirpinto)
druskos

Peržiūrėti produktus

Picture - Dr. Oetker mielių (sausų, 7 g)

Reikmenys

Dubuo, prikaistuvis, virtuvinis rankšluostis, kepimo popieriumi išklota skarda, konditerinis teptukas 

1

Paruošimas

Ruošiant tešlą, atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Prikaistuvyje pašildykite pieną. Sumaišykite mieles, miltus, pieną, cukrų, kiaušinio trynį, sviestą ir druską bei minkykite elastingą tešlą, kol paviršius taps lygus ir nebelips prie rankų. Padėkite tešlą į švarų dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite maždaug valandai 30-35°C temperatūroje pakilti, kol tešla padvigubės. 

2

2 Dar kartą suminkykite tešlą ir suformuokite apvalų kepaliuką. Įkaitinkite orkaitę (kepimas iš viršaus ir apačios: 180°C, su ventiliatoriumi: 155°C). Padėkite duoną į kepimo popieriumi išklotą skardą ir peiliu padarykite maždaug 5 mm gylio X formos įpjovas. Patepkite kiaušinio baltymu ir kepkite maždaug 30 minučių.

Patarimai ir gudrybės

  • Jei norite lengvesnio kepinio, taip pat galite naudoti raugą, įmaišydami šviežias mieles, pieną, cukrų ir šiek tiek miltų.