Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Mielinė duona su sausomis mielėmis

Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta duonos kepinius

1 porcija

Vidutinio sudėtingumo 100 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Mielinė duona su sausomis mielėmis

Mielinei tešlai reikia:

1 vnt. kiaušinių (vidutinio dydžio)
200 ml pieno (3,5 % riebumo)
1 pak. Dr. Oetker mielių (sausų, 7 g)
840 ml miltų (500g)
80 g cukraus
80 g sviesto (tirpinto)
druskos

Paruošimas

Paruošimas

Reikmenys

Dubuo, prikaistuvis, virtuvinis rankšluostis, kepimo popieriumi išklota skarda, konditerinis teptukas 

1

Paruošimas

Ruošiant tešlą, atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Prikaistuvyje pašildykite pieną. Sumaišykite mieles, miltus, pieną, cukrų, kiaušinio trynį, sviestą ir druską bei minkykite elastingą tešlą, kol paviršius taps lygus ir nebelips prie rankų. Padėkite tešlą į švarų dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite maždaug valandai 30-35°C temperatūroje pakilti, kol tešla padvigubės. 

2

2 Dar kartą suminkykite tešlą ir suformuokite apvalų kepaliuką. Įkaitinkite orkaitę (kepimas iš viršaus ir apačios: 180°C, su ventiliatoriumi: 155°C). Padėkite duoną į kepimo popieriumi išklotą skardą ir peiliu padarykite maždaug 5 mm gylio X formos įpjovas. Patepkite kiaušinio baltymu ir kepkite maždaug 30 minučių.

Informacija apie maistingumą Mielinė duona su sausomis mielėmis

Porcijoje Per 100 g / ml
Energinė vertė 17 kJ
4 kcal
0 kJ
0 kcal
Riebalai 0.06 g 0.01 g
Angliavandeniai 0.36 g 0.04 g
Baltymai 0.48 g 0.05 g