Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Obuolių pyragas

6 - 8 porcijų

Vidutinio sudėtingumo 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Obuolių pyragas

Reikės:

6 - 8 vienetų obuolių (nuplautų)
1 v.š. romo (arba brendžio)
1 citrinos (citrinų sulčių)
1 v.š. rudojo cukraus
80 g miltų
1 a.š. Dr. Oetker kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
50 g sviesto
2 kiaušinių
75 g cukraus
1 a.š. Dr. Oetker vanilinio cukraus (arba 1/2 šaukštelio vanilės aromato)
1 a.š. miltelinis cukrus
1 Dr. Oetker vanilinis padažas
250 - 300 ml pieno

paruošimas

Paruošimas

1

Gaminimas

Pusę obuolių supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, užpilkite romu, citrinos sultimis, užberkite ruduoju cukrumi ir išmaišykite.

2

Dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską, supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą, įmaišykite iki putų su cukrumi išplaktus kiaušinius bei vanilinį cukrų arba vanilės aromatą ir viską gerai išplakite. Tuomet į tešlą įmaišykite kubeliais supjaustytus obuolius. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens skardą.

3

Likusius obuolius supjaustykite plonais griežinėliais, kiekvieną jų suvilgykite likusiame romo, cukraus bei citrinų sulčių sirupe ir uždėkite ant tešlos skardoje.
Kepkite 160-180 °C orkaitėje apytikriai 1 val. – 1 val.15 min. Jei pyrago paviršius ruduoja per greitai, pridenkite jį folija. Iškeptą ir atvėsintą pyragą apiberkite milteliniu cukrumi.

4

Padažui gerai išmaišykite “Dr Oetker” vanilinio padažo pakuotės turinį su pienu. Nepagaminkite padažo  anksčiau – norėsis suragauti jį vieną!

Informacija apie maistingumą Obuolių pyragas

Porcijoje per.100g.ml
Energinė vertė 21kJ
5kcal
84kJ
20kcal
Riebalai 0.01g 0.02g
Angliavandeniai 0.32g 1.13g
Baltymai 0.04g 0.16g