Flag

Obuolių pyragas

6 - 8 porcijų
Pažengusiems
20
Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta obuolius
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Pyragas atrodys gražiau, jei obuoliai bus raudoni – tada griežinėliai turės rausvą briauną.
Patarimai ir gudrybės
Kad obuoliai kepdami neruduotų, juos kartas nuo karto patepkite ištirpintu sviestu.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Reikės
6 - 8 vienetųobuolių (nuplautų)
1 v.š.romo (arba brendžio)
1 vnt.citrinos (citrinų sulčių)
1 v.š.rudojo cukraus
80 gmiltų
1 a.š.Dr. Oetker kepimo miltelių
1 žiupsnelisdruskos
50 gsviesto
2 vnt.kiaušinių
75 gcukraus
1 a.š.Dr. Oetker vanilinio cukraus (arba 1/2 šaukštelio vanilės aromato)
1 a.š.miltelinis cukrus
1 vnt.Dr. Oetker vanilinis padažas
250 - 300 mlpieno

Peržiūrėti produktus

Picture - Dr. Oetker kepimo miltelių
Picture - Dr. Oetker vanilinio cukraus (arba 1/2 šaukštelio vanilės aromato)
Picture - Dr. Oetker vanilinis padažas
1

Gaminimas

Pusę obuolių supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, užpilkite romu, citrinos sultimis, užberkite ruduoju cukrumi ir išmaišykite.

2

Dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską, supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą, įmaišykite iki putų su cukrumi išplaktus kiaušinius bei vanilinį cukrų arba vanilės aromatą ir viską gerai išplakite. Tuomet į tešlą įmaišykite kubeliais supjaustytus obuolius. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens skardą.

3

Likusius obuolius supjaustykite plonais griežinėliais, kiekvieną jų suvilgykite likusiame romo, cukraus bei citrinų sulčių sirupe ir uždėkite ant tešlos skardoje.
Kepkite 160-180 °C orkaitėje apytikriai 1 val. – 1 val.15 min. Jei pyrago paviršius ruduoja per greitai, pridenkite jį folija. Iškeptą ir atvėsintą pyragą apiberkite milteliniu cukrumi.

4

Padažui gerai išmaišykite “Dr Oetker” vanilinio padažo pakuotės turinį su pienu. Nepagaminkite padažo  anksčiau – norėsis suragauti jį vieną!

Patarimai ir gudrybės

  • Pyragas atrodys gražiau, jei obuoliai bus raudoni – tada griežinėliai turės rausvą briauną.
  • Kad obuoliai kepdami neruduotų, juos kartas nuo karto patepkite ištirpintu sviestu.