Flag

Riešutų pyragas su sviestiniu kremu

6 porcijos
Pažengusiems
120
Įspūdingo skonio pyragas su riešutais
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Tortui kepti bei dekoruoti tinka ir graikiniai riešutai. 
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Tešlai reikės
250 gobuoliai
100 mlvandens
120 gsviesto
75 grudojo cukraus
0,5 a.š.druskos
1 vnt.kiaušinių
80 mlklevų sirupo
230 gmiltų
1,5 a.š.sodos
1 a.š.Dr. Oetker kepimo miltelių
100 ggrūstų karijų
Kremui reikės
70 gsviesto
100 ggrietinėlės sūrio
0,5 pak.„Dr.Oetker“„Base for Butter Cream Icing & Frosting“
Dekorui reikės
100 gkarijų
1 a.š.rudojo cukraus

Peržiūrėti produktus

Picture - Dr. Oetker kepimo miltelių
1

Nuluptus obuolius supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į puodą, užpilkite 100 ml vandens ir pamaišydami virkite 10 min. arba kol sukris. Išvirtus sutrinkite šakute ir palikite atvėsti.

2

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi ir druska.

3

Kiaušinį išplakite su klevų sirupu ir įmaišykite į sviesto masę.

4

Į sviesto masę įmaišykite obuolių tyrę. 

5

Išsijokite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Į miltų mišinį įmaišykite grūstus karijų riešutus.

6

Pusę tešlos supilkite į kepimo popieriumi išklotą 17 cm skersmens formą. 

7

Kepkite 180°C karštumo orkaitėje maždaug 35–40 min. arba kol į tešlą įsmeigtą medinį iešmelį ištrauksite švarų. Iš likusios tešlos iškepkite antrą torto sluoksnį. Abu atvėsinkite.

8

Kremui visus ingredientus išplakite. Pusę kremo panaudokite kepinio sluoksniams pertepti, o likusį užtepkite ant viršaus. Pusę riešutų suguskite ir kartu su nesugrūstais dekoruokite tortą, užberkite rudąjį cukrų.

Patarimai ir gudrybės

  • Tortui kepti bei dekoruoti tinka ir graikiniai riešutai.