Flag

Sausainiai „Advento vainikas“

20 vienetų
Pažengusiems
120
Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta sausainius
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Prieš suvyniodami tešlą į maistinę plėvelę ir dėdami ją į šaldytuvą atvėsinti, suformuokite iš jos plokščią, pailgą figūrą, o ne rutulį. Taip suformuosite didesnį tešlos paviršiaus plotą ir tešlą greičiau atvės bei bus patogiau ją kočioti. Jei neturite apvalių ir banguotų sausainių formelių, vietoje to naudokite paprastas apvalias formeles arba skirtingų dydžių stiklines.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Tešlai
200 gsviesto (minkšto)
100 gcukraus
1 a.š.druskos
300 gmiltų
1 a.š.cinamono
Papuošimui
150 gmiltelinio cukraus
2 v.š.citrinos sulčių
Dr. Oetker žalios spalvos maistiniai dažai
25 gpistacijų (smulkintų)
50 gspanguolių
Dr. Oetker pabarstukų
1 pak.Dr. Oetker balto glajaus

Peržiūrėti produktus

Picture - Dr. Oetker žalios spalvos maistiniai dažai
Picture - Dr. Oetker balto glajaus
1

Paruošimas

Pirmiausia sumaišykite sviestą su cukrumi ir druska. Įsijokite miltus ir minkykite, kol gausite elastingą tešlą. Įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir bent valandą palaikykite šaldytuve.

2

Įkaitinkite orkaitę (kaitinimas iš viršaus ir apačios: 180 °C). Ant pamiltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio. Naudodami didesnę sausainių formelę, išpjaukite apskritimus ir su mažesnėmis sausainių formelėmis kiekvieno sausainio viduryje išpjaukite skylutes, taip sukursite į advento vainikus panašius sausainius. Išdėliokite žiedus ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos. Kepkite orkaitės viduryje maždaug 12 minučių, kol sausainių krašteliai taps šviesiai auksinės spalvos. Palikite atvėsti ant grotelių.

3

Tuo metu iš miltelinio cukraus ir citrinos sulčių dubenėlyje pasigaminkite glajų. Maišykite iki vientisos masės. Naudodami maistinius dažus, nudažykite glajų ryškiai žalia spalva ir padenkite juo sausainius. Papuoškite pagal savo nuožiūrą pistacijomis, spanguolėmis ir pabarstukais. Naudodami glajų maisto dekoravimui, nupieškite kaspinus ant sausainių, o tada laikykite vėsioje ir sausoje vietoje, kol būsite pasiruošę ragauti sausainius.

Patarimai ir gudrybės

  • Prieš suvyniodami tešlą į maistinę plėvelę ir dėdami ją į šaldytuvą atvėsinti, suformuokite iš jos plokščią, pailgą figūrą, o ne rutulį. Taip suformuosite didesnį tešlos paviršiaus plotą ir tešlą greičiau atvės bei bus patogiau ją kočioti. Jei neturite apvalių ir banguotų sausainių formelių, vietoje to naudokite paprastas apvalias formeles arba skirtingų dydžių stiklines.