Flag

Ukrainietiška duona pampushka

8 vienetų
Pažengusiems
230
Siūlome jums gardų ukrainietiškos duonos receptą!
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Pagardui galima naudoti saulėgrąžų, alyvuogių aliejų arba ištirpintą sviestą.
Patarimai ir gudrybės
Kad pagardas įsigertų į kepinį, šį galima subadyti mediniu iešmeliu.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Reikės
125 mlvandens
2 v.š.cukraus
7 g“Dr.Oetker” sausų mielių
125 mlpieno
100 gsviesto
2 a.š.druskos
2 vnt.kiaušinių
500 gmiltų
1 vnt.kiaušinių trynių
Pagardui reikės
5 v.š.aliejaus
1 vnt.pluošto nuplautų petražolių
3 - 4 vienetųčesnako skiltelių
1 žiupsnelisdruskos

Peržiūrėti produktus

1

1.

Į dubenį įpilkite šiltą vandenį, įberkite mieles ir vieną šaukštą cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps.

2

2.

Prikaistuvyje ant silpnos ugnies pašildykite pieną, sudėkite į jį sviestą maišykite, kol sviestas ištirps. 

3

3.

Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi bei druska ir sumaišykite su atvėsusiu pieno ir sviesto mišiniu.

4

4.

Šį mišinį supilkite į dubenį su mielėmis. Viską išmaišykite ir suberkite miltus.

5

5.

Tešlą gerai išmaišykite ir minkykite 5–6 min. Palikite tešlą kilti 2–3 val. kambario temperatūroje – ji padvigubės. Po to delnais suformuokite 8 vienodo dydžio kamuoliukus, sudėkite į skardą ant kepimo popieriaus ir palikite kilti dar apie 1–2 val. 

6

6.

Trynį išplakite su 1 šaukštu vandens. Šiuo mišiniu aptepkite bandeles ir kepkite 200 °C orkaitėje maždaug 20 min. 

7

7.

Pagardui smulkiai sukapokite petražoles bei nuluptas česnako skilteles ir dubenėlyje sumaišykite su aliejumi ir druska. Juo aptepkite iš orkaitės ištrauktą kepinį ir iškart ragaukite. Kuo pagardo daugiau, tuo gardžiau.

Patarimai ir gudrybės

  • Pagardui galima naudoti saulėgrąžų, alyvuogių aliejų arba ištirpintą sviestą.
  • Kad pagardas įsigertų į kepinį, šį galima subadyti mediniu iešmeliu.