Vanilės ankštys yra fermentuoti vanilės augalo sėklų indai. Kai tik surenkamos vis dar žalios ankštys, pradedamas džiovinimo procesas – tai ir atskleidžia natūralų vanilės aromatą.
Vanilės ankšties minkštimas (sėklos) mėsingas ir yra švelnaus bei malonaus skonio.
Norite sužinoti daugiau apie vanilės augalą? Leiskitės kelionėn į tropikus ir sužinokite apie vanilės orchidėjos kilmę ir auginimą.
Tikros vanilės ankštys yra geriausias pasirinkimas tiems, kurie nori naudoti patį natūraliausią produktą iš visų vanilės gaminių. Kad suteiktumėte aromato tiek saldiems, tiek pikantiškiems receptams, galite naudoti sėklas. Tik neišmeskite šviežios vanilės ankšties! Ji ypač tinka naminio vanilės cukraus gamybai!
Pasirinkite minkštas vanilės ankštis, kurias paspaudus jaučiate minkštimą ir lenkiant jos nesulūžta. Taip įsitikinsite, kad perkate neišdžiūvusias ankštis.
Vanilės ankštys turi būti arba tamsiai rudos, arba juodos spalvos. Nepirkite ankščių, kurios turi baltų dėmių ar yra praradę spalvą.
Jei prieš pirkdami galite ankštis apčiupinėti pirštais, įsitikinkite, kad jaučiate jų žievelę. Ankštys turėtų turėti į odą panašią tekstūrą ir nesulūžti jas lenkiant.
Naujai nusipirktas vanilės ankštis laikykite stiklainiuose, tamsioje ir sausoje vietoje. Vanilės ankščių nereikėtų laikyti karštyje, kitaip jų minkštimas išdžius.
Kaip ir daugelis produktų, vanilės ankštys gali būti laikomos ilgiau nei nurodyta ant pakuotės. Jei kada nors turėsite vanilės ankščių, kurių minkštimą bus sunku išimti, iš jų visuomet galite paruošti vanilės miltelių. Kaip tai padaryti, rasite straipsnyje apie vanilės miltelius.
Kepimo skyriuje rasite daug vanilės gaminių, kuriais galite pakeisti šviežias vanilės sėklas. Dėl savo lengvai dozuojamos konsistencijos puiki alternatyva yra vanilės ekstraktas. Jei recepte nurodyta viena vanilės ankštis, vietoj jos galite naudoti du arbatinius šaukštelius vanilės ekstrakto. Jei recepte nurodoma esant mažų vanilės dalelių, prieš perkant ekstraktą įsitikinkite, ar jame jų yra, ar ne.
Sužinokite daugiau apie skirtingų vanilės produktų naudojimą: kuris vanilės produktas kuriam patiekalui tinka geriausiai.
Sėklas turėtumėte sunaudoti iš karto po to, kai jas išėmėte iš ankšties, kitu atveju jos išdžius ir praras savo aromatą.
Būtume dėkingi, jei duotumėte sutikimą mums ir mūsų partneriams naudoti slapukus ir panašias technologijas, kad suprastume, kaip naudojate mūsų svetainę. Tai leidžia mums geriau suprasti naudotojo elgesį ir atitinkamai pritaikyti mūsų svetainę. Be to, mes ir mūsų partneriai norėtume naudoti šiuos duomenis savo platformose suasmenintiems pasiūlymams. Jei sutinkate su tuo, spauskite „Sutinku“. Išsamesnės informacijos ieškokite mūsų privatumo politikoje. Jūs galite bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą.
Mums reikia šių slapukų ir panašių technologijų, kad galėtume užtikrinti pagrindines mūsų svetainės funkcijas. Tai apima, pavyzdžiui, šių nustatymų įrašymą. Tai tikrai būtina, kad negalėtumėte to išjungti.
Be to, norėtume sužinoti daugiau apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine, kad optimizuotume ją jums ir kitiems naudotojams. Šiuo tikslu mes naudojame slapukus ir panašias technologijas, kurios surenka informaciją apie naudotojų elgesį ir taip padeda mums pagerinti mūsų pasiūlymus jums.
Taip
ne
Siekdami pritaikyti savo rinkodaros kampanijas pagal jūsų poreikius, renkame informaciją apie tai, kaip jūs patenkate į mūsų svetainę ir kaip sąveikaujate su mūsų reklamomis. Tai padeda mums ne tik pagerinti mūsų skelbimus, bet ir pritaikyti jums mūsų turinį. Mūsų rinkodaros partneriai taip pat naudoja šią informaciją savo tikslams, pvz., jūsų paskyrai ar profiliui suasmeninti savo platformoje.
Taip
ne