Flag

Keksiukai su grietinėle ir braškėmis

12 vienetų
Pradedantiesiems
40
Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta braškes
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Keksiukus gražu dekoruoti baltais, auksiniais arba sidabriniais “Dr. Oetker” žirneliais.
Patarimai ir gudrybės
Į keksiukų formelių dugną galima įdėti po keltą mėgstamų riešutų ir tešlą pilti ant jų.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Šokoladiniams keksiukams reikės
1 pak.Dr. Oetker šokoladinių keksiukų (su apelsinų žievelėmis)
2 vnt.kiaušinių
100 mlaugalinio aliejaus
100 mlvandens
200 mlplakamosios grietinėlės (35%)
0,5 mlDr. Oetker grietinėlės standiklio
6 vnt.braškių (nuplautų)
Jogurtiniams keksiukams reikės
1 pak.Dr. Oetker jogurto skonio keksiukų
2 vnt.kiaušinių
apie 100 mlaugalinio aliejaus
75 gnatūralaus jogurto
200 mlplakamosios grietinėlės (35%)
apie 0,5 mlDr. Oetker grietinėlės standiklio
apie 6 vnt.braškių

Peržiūrėti produktus

Picture - Dr. Oetker šokoladinių keksiukų (su apelsinų žievelėmis)
Picture - Dr. Oetker jogurto skonio keksiukų

Šokoladinių keksiukų paruošimas

Iš “Dr. Oetker” keksiukų pakuotės išimkite popierines formeles ir sudėkite jas į skardą.


Tešlai į dubenį suberkite kepimo mišinį iš pakuotės, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų bei vandenį ir viską gerai išmaišykite šaukštu arba išplakite plaktuvu.


Šaukštu tešlą išdalinkite į popierines formeles ir pašaukite kepti į 175°C orkaitę. Kepkite 17-20 min. Iškeptus keksiukus palikite atvėsti.


Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi iš “Dr. Oetker” keksiukų pakuotės bei “Dr. Oetker” grietinėlės standikliu. Šaukštu grietinėlę išdalinkite ant atvėsusių keksiukų ir ant viršaus užtupdykite po braškės puselę.


Jogurtinių keksiukų paruošimas

Iš “Dr. Oetker” keksiukų pakuotės išimkite popierines formeles ir sudėkite jas į skardą.


Tešlai į dubenį suberkite kepimo mišinį iš pakuotės, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų bei jogurtą ir viską gerai išmaišykite šaukštu arba išplakite plaktuvu.


Šaukštu tešlą išdalinkite į popierines formeles ir pašaukite kepti į 175°C orkaitę. Kepkite 17-20 min. Iškeptus keksiukus palikite atvėsti.


Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi iš “Dr. Oetker” keksiukų pakuotės bei “Dr. Oetker” grietinėlės standikliu. Šaukštu grietinėlę išdalinkite ant atvėsusių keksiukų ir ant viršaus užtupdykite po braškės puselę.

Patarimai ir gudrybės

  • Keksiukus gražu dekoruoti baltais, auksiniais arba sidabriniais “Dr. Oetker” žirneliais.
  • Į keksiukų formelių dugną galima įdėti po keltą mėgstamų riešutų ir tešlą pilti ant jų.