Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Mielinės spurgytės su varške

Šis lengvas receptas išmokys pasigaminti du patiekalus: picą ir spurgytes. Iki žvaigždučių išvardyti produktai – picos papločiui. Žemiau žvaigždučių tai, kas picos tešlą paverčia puriomis spurgytėmis.

30 vienetai

Vidutinio sudėtingumo 30 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Mielinės spurgytės su varške

Reikės:

125 ml vandens
7 g Dr. Oetker mielių
1 žiupsnelis druskos ir cukraus
30 ml alyvuogių aliejaus
1 a.š. Dr. Oetker vanilinio cukraus
200 - 250 šlak. aliejaus (rafinuotame saulėgrąžų, vynuogių kauliukų arba rapsų)
2 a.š. cinamoninio cukraus

paruošimas

Paruošimas

1

Drungname vandenyje ištirpinkite mieles, įmaišykite druską ir cukrų, aliejų ir miltus. Jeigu ruošiate picą, viską gerai suminkykite ir palikite kilti 1 val. Tada kočiokite picos paplotį.

2

Jeigu ruošiate spurgytes, į tešlą įmaišykite varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir minkykite, kol tešla nekibs prie delnų (2-3 min.). Uždenkite tešlą dubenyje ir palikite kilti 1 val. Tada tešlą kočiokite iki 1-1,5 cm storio ir formele išspauskite širdeles.

3

Po kelias širdeles virkite nedideliame puode įkaitintame aliejuje, kol ims rusvėti – 2-3 min., apverskite. Tada išgriebkite ant popierinio rankšluosčio, pabarstykite cinamoniniu cukrumi ir ilgai nelaukę ragaukite.

Informacija apie maistingumą Mielinės spurgytės su varške

Porcijoje per.100g.ml
Energinė vertė 42kJ
10kcal
8kJ
2kcal
Riebalai 1.01g 0.24g
Angliavandeniai 0.08g 0.02g
Baltymai 0.11g 0.03g