Flag

Dr. Oetker keksas su širdele

8 porcijos
Pažengusiems
120
Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta keksus
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Širdelės tešlai
3 vnt.kiaušinių
150 gcukraus
100 mlaliejaus
1 pakuotėDr. Oetker raudonos spalvos maistinių dažų
2 a.š.Dr. Oetker kepimo miltelių
Kekso tešlai
4 vnt.kiaušinių
220 gmiltų
2 a.š.Dr. Oetker kepimo miltelių
Papuošimui
1 pakuotėDr. Oetker baltojo šokolado skonio glajus
1 pakuotėDr. Oetker rožinio glajaus
1 pakuotėDr. Oetker pabarstukų

Peržiūrėti produktus

Picture - Dr. Oetker raudonos spalvos maistinių dažų
Picture - Dr. Oetker kepimo miltelių
Picture - Dr. Oetker kepimo miltelių
Picture - Dr. Oetker rožinio glajaus
1

Širdelės tešlos paruošimo būdas

Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame cukrų ir viską gerai išmaišome rankomis arba plaktuvu. Tada pilame aliejų, maistinius dažus, kepimo miltelius, miltus ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Paruoštą masę dedame į kepimo formą (prieš tai ją išklokite kepimo popieriumi, jei reikia). Kepame apie 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


Iškepusį raudonos spalvos keksą pjaustome lygiomis dalimis, o tada kiekvienoje riekelėje formuojame širdeles. 

2

Kekso tešlos

Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Paimame kepimo popieriumi išklotą skardą ir dedame dalį kekso tešlos. Tada paimame širdies formos riekeles ir dedame jas viena šalia kitos per visą kepimo formą. Likusias tuščias kepimo formos vietas bei viršį užpildome kekso tešlą, išlyginame kekso paviršių.
Paruoštą keksą kepame apie 60 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 

3

Dekoravimas

Glajaus pakuotes panardiname į karštą vandenį ir palaukiame kol glajus suminkštės. Iškepusį keksą išimame iš kepimo formos, dekoruojame pasirinktais glajais ir pabarstukais.
Skanaus!