Flag

Neapolietiškas pyragas migliaccio

8 porcijos
Pradedantiesiems
90
Skanus desertas tinkantis visai šeimai!
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Vietoj vanilės ekstrakto pyragui kepti galima naudoti vanilės ankštį. Ją reikėtų kartu su citrusų žievelėmis įdėti į pieną ir išgriebti iš jo.
Patarimai ir gudrybės
Į pyragą galima įmaišyti šlakelį 1-2 šaukštus citrinų likerio limončelo.
Patarimai ir gudrybės
Pyragą galima kepti stačiakampėje skardoje.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Reikės
500 mlvandens
500 mlpieno
40 gsviesto
2 vnt.citrinos
3 vnt.apelsinų
200 gmanų kruopų
4 vnt.kiaušinių
200 gcukraus
0,5 a.š.druskos
1 a.š.„Dr.Oetker“ ekologiškos vanilės ekstrakto
1 šaukštomiltelinio cukraus
350 grikotos

Peržiūrėti produktus

1

1.

Į prikaistuvį įpilkite vandenį ir pieną bei plonai nupjautą dviejų citrinų ir dviejų apelsinų žievelę. Kai užvirs, karštį sumažinkite iki silpno ir virkite 5 min. 

2

2.

Tada žieveles išgriebkite ir įmaišykite manų kruopas. Maišydami virkite 3-4 min. 

3

3.

Išvirtą košę suverskite į dubenį ir palikite atvėsti.

4

4.

Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, druską ir vanilės ekstraktą. Po to įmaišykite rikotą bei likusio apelsino plonai nutarkuotą žievelę ir gerai išplakite. 

5

5.

Plakinį supilkite prie manų kruopų ir viską išplakite iki vientisos masės. Tešlą supilkite į 23 cm skersmens atsegamą kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tešlos paviršių išlyginkite.

6

6.

Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 1 val. 10 min. Iškeptą pyragą apiberkite milteliniu cukrumi. Kepinį ragaukite šiltą arba šaltą.

Patarimai ir gudrybės

  • Vietoj vanilės ekstrakto pyragui kepti galima naudoti vanilės ankštį. Ją reikėtų kartu su citrusų žievelėmis įdėti į pieną ir išgriebti iš jo.
  • Į pyragą galima įmaišyti šlakelį 1-2 šaukštus citrinų likerio limončelo.
  • Pyragą galima kepti stačiakampėje skardoje.