Flag

Pyragas su aguonomis, riešutais ir įdaru

1 vienetas
Pradedantiesiems
60
Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta pyragus
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Kepinio įdarui galima naudoti ir kitokius riešutus: kedrines pinijas, graikinius riešutus, karijas, migdolus ir pan.
Patarimai ir gudrybės
Ant vyniotinio uogas galima uždėti ne po vieną, o visą kekę ar kelių spalvų kekes.
Patarimai ir gudrybės
“Apledėjusias” uogas galima dar papuošti miltelinio cukraus “šerkšnu”.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Tešlai reikės
400 gmiltų
200 mlpieno
1 pak.Dr. Oetker mielių (sausų)
60 gsviesto (ištirpinto)
2 vnt.kiaušinių trynių
1 a.š.cukraus
1 a.š.Dr. Oetker vanilinio cukraus
1 a.š.druskos
Įdarui reikės
180 gaguonų
70 gcukraus
1 vnt.kiaušinių (išplakto)
100 glazdynų riešutų (grūstų)
30 gsviesto (ištirpinto)
1 a.š.Dr. Oetker vanilinio cukraus
200 - 300 gsmulkių cukrintinių (pvz., svarainių, papajų) arba razinų be kauliukų
Kepiniui aptepti, papuošti reikės
1 šaukštosviesto (ištirpinto)
1 - 1,5 gDr. Oetker želatinos
1 v.š.cukraus
vnt.kekių vynuogių (nuplautų)

Peržiūrėti produktus

Picture - Dr. Oetker mielių (sausų)
Picture - Dr. Oetker vanilinio cukraus
Picture - Dr. Oetker vanilinio cukraus
Picture - Dr. Oetker želatinos
1

Paruošimas

Aguonas dubenyje užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite brinkti 1 val.

2

Tešlai šaukštą cukraus ir mieles suberkite į drungną pieną dideliame dubenyje, išmaišykite. Supilkite į šį mišinį pusę miltų ir viską gerai išmaišę palikite kilti 2-3 val. Tada įmaišykite iki purumo su druska ir likusiu cukrumi išplaktus trynius, sviestą ir likusius miltus. Tešlą suminkykite ir iškočiokite iki 1 cm storio.

3

Įdarui aguonas nusunkite ir dubenyje išmaišykite su likusiais įdaro produktais, tolygiai paskleiskite ant iškočiotos tešlos ir suvyniokite ją į vyniotinį. Padėkite ant kepimo popieriaus skardoje siūle žemyn, vyniotinio galiukus užlenkite po juo pačiu. Visą vyniotinį aptepkite tirpintu sviestu ir po 30 min. pašaukite į 160-180 °C orkaitę. Kepkite maždaug 50 min.

4

Dubenėlyje 3-5 šaukštuose karšto vandens ištirpinkite želatiną ir cukrų, atvėsinkite, užtepkite jos ant atvėsusio vyniotinio viršaus ir sudėkite uogas. Likusia želtina aptepkite uogas – atrodys lyg apledėjusios.

Patarimai ir gudrybės

  • Kepinio įdarui galima naudoti ir kitokius riešutus: kedrines pinijas, graikinius riešutus, karijas, migdolus ir pan.
  • Ant vyniotinio uogas galima uždėti ne po vieną, o visą kekę ar kelių spalvų kekes.
  • “Apledėjusias” uogas galima dar papuošti miltelinio cukraus “šerkšnu”.