Flag

Vanilinis chia sėklų pudingas

4 porcijos
Pradedantiesiems
30
Įspūdingas ir gardus receptas!
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Reikės
300 mltiršto riebesnio kokosų pieno 17-18%
150 mlįprasto arba augalinio pieno
35 gchia (ispaninio šalavijo) sėklų
1 a.š.vanilės pastos pudingui ir papildomai patiekimui
5 mlklevų sirupo
1 žiupsnelisdruskos
1 saujelėsDidelės saujos šviežių arba šaldytų ir atitirpintų aviečių
1 saujelėsDidelės saujos šviežių arba šaldytų ir atitirpintų šilauogių
1 saujelėsSaujos anakardžių riešutų
1 saujelėsSaujos migdolų riešutų

Peržiūrėti produktus

1

1.

Stiklainyje sumaišykite abiejų rūšių pieną, druską, vanilės pastą ir klevų sirupą. Suberkite chia sėklas, gerai išmaišykite ir palikite pudingą 5-10 minučių.

2

2.

Dar kartą gerai išmaišykite, papurtykite uždarytą stiklainį ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai ar bent 8 valandoms.

3

3.

Jei norisi skystesnės pudingo konsistencijos, prieš valgant galite įpilti dar truputį pieno, jei tirštesnės – įberti žiupsnį chia sėklų. 

4

4.

Elektriniame smulkintuve atskirai sutrinkite avietes ir šilauoges (šiek tiek uogų pasilikite pudingui papuošti). 

5

5.

Pudingą padalinkite į 3 dalis. Vieną pudingo dalį sumaišykite su trintomis avietėmis, kitą – su šilauogėmis, o trečią palikite nesumaišytą. 

6

6.

Pasmulkinkite ir sausoje keptuvėje apkepkite migdolų bei anakardžių riešutus. 

7

7.

Sluoksniuokite pudingą stinklinėse arba taurėse, sudėkite uogas ir kepintus riešutus. Pagardinkite trupučiu vanilės pastos.