Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Ant kepimo skardos paskleiskite riešutus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių, kol riešutų odelės atšoks. Patrinkite riešutus tarp delnų ar tarp dviejų virtuvės rankšluosčių, ir taip pašalinkite odeles. Nieko tokio, jei ne visos odelės bus nuimtos labai kruopščiai. Leiskite riešutams atvėsti.
Kepintus lazdynų riešutus be odelių suberkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki trupinių. Permaišykite ir smulkinkite toliau, kol iš riešutų pradės išsiskirti aliejus ir konsistencija taps panaši į riešutų sviesto.
Supilkite tirpintą šokoladą ir kokosų aliejų, išmaišykite ir išplakite. Supilkite klevų sirupą, suberkite kakavą ir druską. Smulkinkite toliau, kol produktai susimaišys.
Po truputį pilkite kokosų pieną, kaskart išplakdami ir stebėdami, kiek tiksliai reikia kokosų pieno, kad gautumėte norimos konsistencijos kremą. Galite jo įpilti daugiau ar mažiau – pilkite pamažu, dalimis, ir stebėkite konsistenciją.
Paragaukite. Jei norėtųsi daugiau saldumo, įpilkite ir įmaišykite dar šaukštelį klevų sirupo.
Paruoštą kremą supilkite į indelį ar stiklainį, sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve.
Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
Dideliame dubenyje sumaišykite 2 ¾ stiklinės (385 g) miltų, cukrų ir druską.
Supilkite į dubenį mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite, sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite. Jei matote, kad tešla per skysta, įberkite miltų papildomai (gali prireikti iki 2/3 stiklinės (95 g)). Minkykite apie 10 minučių, kol tešla bus vientisa, minkšta ir glotni. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį.
Didelį dubenį ištepkite šlakeliu aliejaus. Dėkite į jį tešlos rutulį ir kelis kartus apsukite, kad visas jo paviršius pasidengtų aliejumi.
Uždenkite dubenį švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie valandą, kol tešlos tūris padvigubės.
Pakilusią tešlą šiek tiek paminkykite ir padalinkite į tris lygias dalis. Kiekvieną iš šių dalių suformuokite į ilgą volelį (maždaug 40-45 cm ilgio). Kiekvieną volelį pakočiokite iki maždaug 10 cm pločio, aptepkite šokoladiniu riešutų kremo įdaru ir suvyniokite į ilgą ritinėlį.
Visų trijų ritinėlių galus sujunkite ir supinkite kasą. Kasos pabaigą taip pat sujunkite, šiek tiek paminkydami. Iš supintos kasos suformuokite pilnavidurį apskritimą, atsargiai įkelkite jį į kepimo popieriumi išklotą 22-23 cm skersmens kepimo indą.
Uždenkite pynę švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 40 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
Dubenėlyje išplakite kiaušinį su šiltu vandeniu. Aptepkite visą pakilusios duonos paviršių. Apibarstykite ruduoju cukrumi ir kapotais lazdynų riešutais.
Kepkite pynę įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol gražiai apskrus ir bus iškepusi. Jei pynė pradės ruduoti per greitai, uždenkite folija ir kepkite toliau, o foliją nuimkite prieš baigiant kepti.
Išjunkite orkaitę ir palikite pynę pastovėti kepimo inde apie 10 minučių. Tuomet perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite. Patiekite dar šviežią, ką tik atvėsusią ar dar vos šiltą.
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai