Mišinį panakotai suberkite į indą. Supilkite 300 ml pieno ir išmaišykite šluotele iki vientisos masės.
Grietinėlę ir likusį pieną (200 ml) pakaitinkite puode virš vidutinio dydžio ugnies, kol mišinys beveik užvirs. Nukaiskite ir supilkite į indą su panakotos mišiniu. Išmaišykite šluotele.
Supilkite atgal į puodą, grąžinkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami pakaitinkite 1 minutę.
Paruoštą mišinį šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į stiklines. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tuomet dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 2-3 valandas, kol pilnai sustings.
Grietinėlę pakaitinkite, kad būtų karšta, bet neužvirtų. Užpilkite ant šokoladinio lazdynų riešutų kremo iš išmaišykite iki vientisos masės.
Sustingusią panakotą apliekite kambario temperatūros šokoladiniu lazdynų riešutų kremo padažu. Apiberkite saujele smulkintų skrudintų lazdynų riešutų.
Ragaukite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai