Stiklainyje sumaišykite abiejų rūšių pieną, druską, vanilės pastą ir klevų sirupą. Suberkite chia sėklas, gerai išmaišykite ir palikite pudingą 5-10 minučių.
Dar kartą gerai išmaišykite, papurtykite uždarytą stiklainį ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai ar bent 8 valandoms.
Jei norisi skystesnės pudingo konsistencijos, prieš valgant galite įpilti dar truputį pieno, jei tirštesnės – įberti žiupsnį chia sėklų.
Elektriniame smulkintuve atskirai sutrinkite avietes ir šilauoges (šiek tiek uogų pasilikite pudingui papuošti).
Pudingą padalinkite į 3 dalis. Vieną pudingo dalį sumaišykite su trintomis avietėmis, kitą – su šilauogėmis, o trečią palikite nesumaišytą.
Pasmulkinkite ir sausoje keptuvėje apkepkite migdolų bei anakardžių riešutus.
Sluoksniuokite pudingą stinklinėse arba taurėse, sudėkite uogas ir kepintus riešutus. Pagardinkite trupučiu vanilės pastos.
Susiję receptai
Desertai
Desertai