Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Dr. Oetker keksas su širdele

8 porcijos

Vidutinio sudėtingumo 120 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Dr. Oetker keksas su širdele

Širdelės tešlai:

3 kiaušinių
150 g cukraus
100 ml aliejaus
1 pakuotė Dr. Oetker raudonos spalvos maistinių dažų
2 a.š. Dr. Oetker kepimo miltelių

Kekso tešlai:

4 kiaušinių
220 g miltų
2 a.š. Dr. Oetker kepimo miltelių

Papuošimui:

1 pakuotė Dr. Oetker baltojo šokolado skonio glajus
1 pakuotė Dr. Oetker rožinio glajaus
1 pakuotė Dr. Oetker pabarstukų

Paruošimas

Paruošimas

1

Širdelės tešlos paruošimo būdas

Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame cukrų ir viską gerai išmaišome rankomis arba plaktuvu. Tada pilame aliejų, maistinius dažus, kepimo miltelius, miltus ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Paruoštą masę dedame į kepimo formą (prieš tai ją išklokite kepimo popieriumi, jei reikia). Kepame apie 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


Iškepusį raudonos spalvos keksą pjaustome lygiomis dalimis, o tada kiekvienoje riekelėje formuojame širdeles. 

2

Kekso tešlos

Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Paimame kepimo popieriumi išklotą skardą ir dedame dalį kekso tešlos. Tada paimame širdies formos riekeles ir dedame jas viena šalia kitos per visą kepimo formą. Likusias tuščias kepimo formos vietas bei viršį užpildome kekso tešlą, išlyginame kekso paviršių.
Paruoštą keksą kepame apie 60 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 

3

Dekoravimas

Glajaus pakuotes panardiname į karštą vandenį ir palaukiame kol glajus suminkštės. Iškepusį keksą išimame iš kepimo formos, dekoruojame pasirinktais glajais ir pabarstukais.
Skanaus!

Informacija apie maistingumą Dr. Oetker keksas su širdele

Porcijoje Per 100 g / ml
Energinė vertė 21 kJ
5 kcal
29 kJ
7 kcal
Riebalai 0.02 g 0.03 g
Angliavandeniai 0.99 g 1.55 g
Baltymai 0.15 g 0.23 g