Receptas Tortas „Lama“
4 vnt. | kiaušinių (M dydžio) |
130 g | cukraus |
0,5 a.š. | citrinų kvapiosios medžiagos |
3 v.š. | vandens (karšto) |
1 pak. | Dr. Oetker vanilinio cukraus (8g) |
1 žiupsnelis | druskos |
75 g | miltų (405 tipo) |
50 g | Dr. Oetker kukurūzų krakmolo |
2 a.š. | Dr. Oetker kepimo miltelių |
4 vnt. | kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros) |
150 g | cukraus |
1 žiupsnelis | druskos |
375 g | sviesto (minkšto) |
1 a.š. | citrinų kvapiosios medžiagos |
300 g | šilauogių |
250 g | sviesto |
250 g | miltelinio cukraus |
1 žiupsnelis | druskos |
0,5 a.š. | citrinų kvapiosios medžiagos |
virtuvinės svarstyklės | |
dubenėlis | |
2 kepimo formos su išimamu dugnu (ø 16 cm) | |
kepimo popierius | |
rankinis plakiklis su plakimo šluotelėmis | |
silikoninė mentelė | |
plakimo šluotelė | |
termometras | |
peilis | |
torto mentelė | |
konditerinė mentelė | |
tešlos pjaustymo mentelė | |
kočėlas | |
šepetėlis |
200 g | baltos spalvos cukraus masės |
oranžinių maistinių dažų | |
Dr. Oetker geltonų maistinių dažų | |
rožinių maistinių dažų | |
Dr. Oetker žalių maistinių dažų |
2 kepimo formos su išimamu dugnu (ø 16 cm) | |
kepimo popierius | |
virtuvinės svarstyklės | |
dubenėlis | |
rankinis plakiklis su plakimo šluotelėmis | |
silikoninė mentelė | |
plakimo šluotelė | |
termometras | |
peilis | |
torto mentelė | |
konditerinė mentelė | |
tešlos pjaustymo mentelė | |
kočėlas | |
šepetėlis |
Ruošdami biskvitą įkaitinkite orkaitę (kaitinimas iš viršaus ir apačios: 180 °C). Dviejų kepimo formų su išimamais dugnais apačias išklokite kepimo popieriumi. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Sumaišykite miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Į kiaušinių trynius įmaišykite trečdalį cukraus, kvapiąją medžiagą bei vandenį ir plakite, kol masė suputos. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, iki susidarys standi masė, po truputį įmaišydami kiaušinių trynių masę. Į gautą masę po truputį įsijokite miltų mišinį ir išmaišykite. Padalinkite tešlą į dvi vienodas dalis ir supilkite į kepimo formas, išlyginkite paviršių ir kepkite maždaug 20 min. vidurinėje orkaitės zonoje. Išimkite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.
Prancūziškam sviestiniam kremui metaliniame dubenėlyje virš verdančio vandens garų pašildykite kiaušinius, cukrų ir druską, pastoviai maišydami plakimo šluotele, kol masės temperatūra pasieks 85 °C. Kai tik bus pasiekta reikiama temperatūra, iš karto nuimkite dubenėlį nuo puodo su verdančiu vandeniu ir rankiniu plakikliu su plakimo šluotelėmis plakite masę tol, kol temperatūra nukris iki maždaug 25 °C. Tai gali užtrukti apie 20 minučių. Tuo tarpu išplakite sviestą iki baltos ir glotnios konsistencijos. Tai užtruks apie 5 minutes. Tada į sviestą po truputį įmaišykite kiaušinių masę ir supilkite kvapiąją medžiagą.
Atsekite kepimo formas, kad išimtumėte biskvitus, ir nuimkite kepimo popierių. Kiekvieną biskvitą perpjaukite horizontaliai perpus, kad gautumėte 4 biskvitinius sluoksnius. Nuplaukite šilauoges ir nusausinkite jas rankšluosčiu. Ant biskvito pagrindo užtepkite maždaug trečdalį sviestinio kremo ir į kremą įspauskite šiek tiek šilauogių. Tada uždėkite antrąjį biskvito sluoksnį ir užtepkite antrąją sviestinio kremo dalį bei ant viršaus uždėkite šilauogių. Tada ant viršaus uždėkite trečiąjį biskvito sluoksnį, ant kurio užtepkite likusią kremo dalį bei ant viršaus uždėkite likusias šilauoges. Ant viršaus uždėkite paskutinį biskvito sluoksnį ir mažiausiai 1 valandai palikite tortą atvėsti.
Ruošdami torto paviršiaus padengimui skirtą kremą rankiniu plakikliu su plakimo šluotelėmis suplakite sviestą, miltelinį cukrų, druską ir kvapiąją medžiagą, kol gausis balta ir puri masė. Tai gali užtrukti keletą minučių. Kremu padenkite visą biskvitinio torto paviršių ir vėl padėkite į šalį atvėsti.
Torto papuošimui skirtą cukraus masę padalinkite į keturias dalis ir nudažykite jas savo nuožiūra. Pavyzdžiui, galite naudoti geltonus ir oranžinius dažus, rožinius dažus arba žalius ir rožinius dažus. Kiekvieną dalį iškočiokite iki 2 mm storio sluoksnio ir, naudodami šabloną, tešlos pjaustymo mentele išpjaukite apskritimus. Apskritimus iš cukraus masės dėkite vieną ant kito, pašlakstydami trupučiu vandens, kad suliptų. Kiekvienas ant viršaus dedamas apskritimas turi būti vis mažesnis. Tada peiliu perpjaukite apskritimus per vidurį ir pritvirtinkite prie biskvitinio torto kraštų. Iškirpkite lamos ir kaktuso figūrėles, pritvirtinkite jas ant torto viršaus ir patiekite ant stalo.
Porcijoje | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energinė vertė |
25
kJ
6 kcal |
17
kJ
4 kcal |
Riebalai | 0.32 g | 0.22 g |
Angliavandeniai | 0.81 g | 0.54 g |
Baltymai | 0.39 g | 0.26 g |
Būtume dėkingi, jei duotumėte sutikimą mums ir mūsų partneriams naudoti slapukus ir panašias technologijas, kad suprastume, kaip naudojate mūsų svetainę. Tai leidžia mums geriau suprasti naudotojo elgesį ir atitinkamai pritaikyti mūsų svetainę. Be to, mes ir mūsų partneriai norėtume naudoti šiuos duomenis savo platformose suasmenintiems pasiūlymams. Jei sutinkate su tuo, spauskite „Sutinku“. Išsamesnės informacijos ieškokite mūsų privatumo politikoje. Jūs galite bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą.
Mums reikia šių slapukų ir panašių technologijų, kad galėtume užtikrinti pagrindines mūsų svetainės funkcijas. Tai apima, pavyzdžiui, šių nustatymų įrašymą. Tai tikrai būtina, kad negalėtumėte to išjungti.
Be to, norėtume sužinoti daugiau apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine, kad optimizuotume ją jums ir kitiems naudotojams. Šiuo tikslu mes naudojame slapukus ir panašias technologijas, kurios surenka informaciją apie naudotojų elgesį ir taip padeda mums pagerinti mūsų pasiūlymus jums.
Taip
ne
Siekdami pritaikyti savo rinkodaros kampanijas pagal jūsų poreikius, renkame informaciją apie tai, kaip jūs patenkate į mūsų svetainę ir kaip sąveikaujate su mūsų reklamomis. Tai padeda mums ne tik pagerinti mūsų skelbimus, bet ir pritaikyti jums mūsų turinį. Mūsų rinkodaros partneriai taip pat naudoja šią informaciją savo tikslams, pvz., jūsų paskyrai ar profiliui suasmeninti savo platformoje.
Taip
ne