Flag

Dr. Oetker žiemos švenčių keksas

10 porcijų
Pažengusiems
90
Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta keksus!
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Įmaišykite  į tešlą du šaukštus nesaldintos kakavos, ir turėsite kito labai gardaus skonio keksą.
Patarimai ir gudrybės
Keksams dekoruoti galima naudoti ir “Dr.Oetker” baltą arba rausvą glajų.
Patarimai ir gudrybės
Uogas ant keksų galima pabarstyti milteliniu cukrumi.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Tešlai reikės
220 gsviesto (kambario temperatūros)
200 gcukraus
4 vnt.kiaušinių
1 žiupsnelisdruskos
1 a.š.Dr. Oetker vanilinio cukraus
220 gkvietinių miltų
1 a.š.Dr. Oetker kepimo miltelių
1citrinos arba apelsino plonai nutarkuotos žievelės
Dekoravimui reikės
2 pakeliųDr. Oetker baltojo šokolado glajaus (arba juodojo šokolado glajaus)
1 pak.Dr. Oetker pabarstukų
1 stkl.spanguolių ir bruknių
saujelėsšalavijų lapelių

Peržiūrėti produktus

Picture - Dr. Oetker vanilinio cukraus
Picture - Dr. Oetker kepimo miltelių
1

Paruošimas

Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų bei druską išplakite iki purumo, tada įmaišykite labai plonai nutarkuotą citrinos žievelę. Į šią masę po vieną įplakite kiaušinius. Po to įsijokite miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.

2

Supilkite tešlą į vieną didelę ar dvi mažesnes kepimo formas ir 170-180 °C orkaitėje kepkite apie 50 min. Pyragas bus iškepęs, kai įsmeigtą į jį medinį iešmelį ištrauksite švarų.

3

Kepinius atvėsinkite ir apliekite glajumi. Jį lengvai paruošite pagal instrukciją ant pakuotės. Ant glajaus suberkite uogas ir pabarstukus, dekoruokite šalavijų lapeliais.

Patarimai ir gudrybės

  • Įmaišykite  į tešlą du šaukštus nesaldintos kakavos, ir turėsite kito labai gardaus skonio keksą.
  • Keksams dekoruoti galima naudoti ir “Dr.Oetker” baltą arba rausvą glajų.
  • Uogas ant keksų galima pabarstyti milteliniu cukrumi.