Metaliniame dubenėlyje arba prikaistuvyje vandeniu užpilkite želatiną ir palikite brinkti.
Sausainius susmulkinkite iki trupinių masės.
Riešutus suberkite į keptuvę ir ant nesmarkios kaitros pakaitinkite, kol ims skleisti kvapą.
Tada juos ant pjaustymo lentelės pasmulkinkite ir suberkite į dubenį prie sausainių trupinių.
Sviestą ištirpinkite, supilkite ant sutrupintų riešutų ir sausainių. Viską gerai išmaišykite ir sukrėskite į formą (23 cm skersmens arba dvi mažesnes). Šaukštu šį sluoksnį tolygiai paskleiskite ir prispauskite prie dugno. Padėkite formą į šaldytuvą.
Želatiną dubenėlyje pakaitinkite ant silpnos ugnies 4-5 min., kad visiškai ištirptų, bet neužvirinkite jos. Tada palikite atvėsti.
Dubenyje išplakite grietinėlę. Kitame dubenyje išmaišykite maskarponę ir sutirštintą pieną. Po to į šią masę įmaišykite išplaktą grietinėlę ir galiausiai – želatiną bei vandeniu perlietas uogas. Šią masę supilkite ant sausainių ir riešutų pagrindo formoje. Grąžinkite formą į šaldytuvą 4-5 val., kad tortas sustingtų.
Tada jį išimkite iš formos ir dekoruokite pabarstukais.
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Paruošimo laikas:300 Pažengusiems8 porcijos