Pasiruoškite apvalią silikoninę kepimo formą (2-2,5 l talpos). Ištepkite ją lašeliu bekvapio aliejaus labai tolygiai – patogu tą padaryti su popierine servetėle, kad ant sienelių neliktų aliejaus pertekliaus.
Braškes supjaustykite ketvirčiais, iš vyšnių išimkite kauliukus, mažesnes uogas palikite nepjaustytas. Suberkite į dubenį ir palaikykite šaldytuve, kol naudosite.
Braškių skonio želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės, tik vienos pakuotės turinį užpilkite ne 500 ml, o 400 ml vandens. Išmaišykite, leiskite želė milteliams ištirpti. Palaukite, kol želė atvės, tačiau neleiskite jai sustingti.
Į atvėsusią želė suberkite uogas, o paruoštą uogų ir želė mišinį supilkite į paruoštą riebalais išteptą kekso kepimo formą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2-3 valandas, kol želė sluoksnis sustings.
Maskarponę, saldintą sutirštintą pieną, graikišką jogurtą, iki vientisos masės sutrintas braškes ir vanilės ekstraktą elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės.
Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Želatinai išbrinkus, ištirpinkite ją virš garų vonelės. Jokiais būdais neleiskite želatinai užvirti, nes taip želatina praras stingdančias savybes! Ištirpintą šiek tiek atvėsinkite.
Atvėsintą želatiną lėtai supilkite į kambario temperatūros maskarponės masę, nuolat ją maišydami. Paruoštą kremą supilkite ant sustingusio želė ir uogų sluoksnio, paviršių išlyginkite ir palaikykite šaldytuve dar apie 4 valandas ar per naktį, kol tortas pilnai sustings.
Norėdami tortą išimti iš formos, ant jos viršaus užvožkite didelę lėkštę ar padėklą, tuomet apverskite kepimo formą su lėkšte ir palaukite porą minučių, kol tortas „atšoks“ nuo kepimo formos sienelių ir lėtai nusileis ant lėkštės. Jei vis tik taip nepavyksta, galite kepimo formą su tortu trumpam įmerkti į šilto vandens vonelę – tuomet tortas ant lėkštės ar padėklo išsiims dar lengviau.
Papuoškite ir patiekite.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai