Flag

Sausainiai su šokoladu ir avietėmis

10 vienetų
Pradedantiesiems
90
Patiks ir vaikams, ir tėveliams!
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Vietoj aviečių galima naudoti vyšnias, šilauoges, braškes.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Reikės
115 gsviesto
150 grudojo cukraus
90 gobuolių tyrės (sutrintas 1 keptas obuolys)
1 a.š.„Dr.Oetker“ vanilės pastos
0,5 a.š.druskos
190 gmiltų
0,5 a.š.kepinių sodos
100 gaviečių
150 g„Dr.Oetker“ juodojo šokolado gabaliukų

Peržiūrėti produktus

1

Kambario temperatūros sviestą iki purumo išplakite su cukrumi, obuolių tyre, vanilės pasta ir druska.

2

Po to įmaišykite miltus, sodą, galiausiai – šokolado gabaliukus.

3

Tešlą 1 val. padėkite į šaldytuvą, kad lengviau būtų formuoti sausainius ir jie karštyje per daug neišskystų.

4

Iš atšaldytos tešlos delnais suformuokite 10 vienodo dydžio kamuoliukų, įsprauskite į juos po keletą aviečių ir palikdami tarpus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašaukite į 180–200 °C orkaitę ir kepkite 15–18 min., kol sausainiai taps rusvi.

5

Iškeptus sausainius palikite atvėsti ir sutvirtėti.  

Patarimai ir gudrybės

  • Vietoj aviečių galima naudoti vyšnias, šilauoges, braškes.