Flag

Šventinis aguonų pyragas

10 porcijų
Pažengusiems
105
Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta pyragus
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Kepiniui galima naudoti ir kriaušes. Tinkamiausios  - sunokusios, tvirtu minkštimu.
Patarimai ir gudrybės
Tinkamiausios  - sunokusios, tvirtu minkštimu.
Patarimai ir gudrybės
Kepinį vietoj plaktos grietinėlės galima dekoruoti tirpintu šokoladu.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Reikės
300 gaguonų
250 gsviesto
1 žiupsnelisdruskos
150 gcukraus
1 a.š.Dr. Oetker vanilinio cukraus
8 vnt.kiaušinių
6 v.š.manų kruopų
1 a.š.Dr. Oetker kepimo miltelių
600 gobuoliai (kietų)
200 mlgrietinėlės (35 proc.)
Dr. Oetker grietinėlės standiklio
2 v.š.cukraus
1 v.š.kakavos
1 pak.Dr. Oetker pabarstukų

Peržiūrėti produktus

Picture - Dr. Oetker vanilinio cukraus
Picture - Dr. Oetker kepimo miltelių
1

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. išbrinkti.

2

Kambario temperatūros sviestą iki purios masės išplakite su druska, cukrumi ir “Dr.Oetker” vaniliniu cukrumi. Po vieną įmaišykite atskirtus kiaušinių trynius.

3

Aguonas nukoškite sutrinkite elektriniu trintuvu ir su manų kruopomis bei “Dr.Oetker” kepimo milteliais įmaišykite į sviesto ir trynių masę. Po jų įmaišykite nuluptus ir sutarkuotus obuolius.

4

Baltymus išplakite iki putų, sudėkite į tešlą ir lengvai pamaišykite, iki masė taps vientisa ir puri.

5

23 cm formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite tešlą ir kepkite 160 °C orkaitėje maždaug 1 valandą ir 15 minučių. Iškeptą pyragą atvėsinkite.

6

Grietinėlę išplakite su cukrumi ir “Dr.Oetker” grietinėlės standikliu, užtepkite ant atvėsusio kepinio ir apiberkite kakava bei “Dr.Oetker” pabarstukais.

Patarimai ir gudrybės

  • Kepiniui galima naudoti ir kriaušes. Tinkamiausios  - sunokusios, tvirtu minkštimu.
  • Tinkamiausios  - sunokusios, tvirtu minkštimu.
  • Kepinį vietoj plaktos grietinėlės galima dekoruoti tirpintu šokoladu.