Flag

Varškės spurgos

26 vienetų
Pradedantiesiems
50
Jūsų šventiniam, kalėdiniam stalui!
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Vietoj romo galima į tešlą pilti brendžio arba degtinės. Nedidelis kiekis alkoholio neleidžia riebalams įsigerti į spurgas.
Patarimai ir gudrybės
Spurgas galima formuoti ne delnais, o dviem šaukšteliais: vienu tešlos pakabinkite, kitu šaukšteliu tešlą nubraukite į aliejų.
Patarimai ir gudrybės
Jeigu išgriebtos spurgos išorė tamsiai rusva, o vidus – neišviręs, karštį sumažinkite.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Reikės
3 vnt.kiaušinių
1 a.š.druskos
500 gvarškės
50 šaukštųsviesto
3 šaukštųpasukos
1 a.š.kepinių sodos
2 v.š.romo
300 gmiltų
2 a.š.vanilės ekstarkto
5 v.š.cukraus
500 mlrafinuoto saulėgrąžų aliejaus
1 - 2 šaukštųmiltelinio cukraus

Peržiūrėti produktus

1

1.

Varškę išmaišykite su ištirpintu sviestu, pasukomis, soda, romu, tryniais bei vanilės ekstraktu išplakite. Tada suberkite miltus, išmaišykite. 

2

2.

Kiaušinių baltymus iki standžių putų išplakite su cukrumi bei druska ir įmaišykite į varškės masę. 

3

3.

Nedideliame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Smarkiai miltuotais delnais iš tešlos suformuokite nedidelius kamuoliukus ir atsargiai įleiskite į aliejų. Į aliejų puode spurgas dėkite vienu sluoksniu. 

4

4.

Jeigu spurgų tešla atrodo per skysta, įmaišykite dar šiek tiek miltų, tačiau kuo miltų daugiau, tuo spurgos bus kietesnės.

5

5.

Spurgas puode pavartykite mentele. Kai iš visų pusių jos bus vienodai rusvos, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio, pabarstykite milteliniu cukrumi.

Patarimai ir gudrybės

  • Vietoj romo galima į tešlą pilti brendžio arba degtinės. Nedidelis kiekis alkoholio neleidžia riebalams įsigerti į spurgas.
  • Spurgas galima formuoti ne delnais, o dviem šaukšteliais: vienu tešlos pakabinkite, kitu šaukšteliu tešlą nubraukite į aliejų.
  • Jeigu išgriebtos spurgos išorė tamsiai rusva, o vidus – neišviręs, karštį sumažinkite.