Flag

Kūčiukai

400 gramai
Pradedantiesiems
240
Būtinas patiekalas kiekvienam kalėdiniam stalui!
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Kūčiukų tešlai gaminti išbandykite rudąjį cukrų ir riešutų aliejų, pavyzdžiui, lazdynų riešutų arba pistacijų.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Reikės
2 v.š.aguonos
70 gcukraus
7 g“Dr.Oetker” sausų mielių
1 a.š.druskos
300 gmiltų + 2 valgomieji šaukštai
70 mlpieno
50 mlneutralaus skonio aliejaus

Peržiūrėti produktus

1

Aguonas dubenyje užpilkite karštu vandeniu, kad būtų apsemtos, ir palikite brinkti, kol reikės įmaišyti į tešlą.

2

Į dubenį suberkite cukrų, mieles, druską ir du šaukštus miltų. Viską išmaišykite, užpilkite kambario temperatūros pieną bei aliejų ir maišykite, kol cukrus ištirps. Tada suberkite miltus, sudėkite nusunktas aguonas ir viską maišykite iki vientisos masės.

3

Dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir šiltai palikite tešlą kilti 3–4 val. arba kol tešla padvigubės. Jeigu patalpoje vėsu, tešla gali kilti ilgiau. Tuomet tešlą galima, pavyzdžiui, užmaišyti vakare, o kūčiukus kepti ryte. Kad tešla neapdžiūtų, rankšluostį, kuriuo ją dubenyje uždengsite, sudrėkinkite.

4

Ant miltais pabarstyto stalo iš tešlos delnais suformuokite mažojo piršto storio virveles, jas supjaustykite 1,5 cm gabaliukais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

5

Kepkite 200 °C karštumo orkaitėje maždaug 12 min.

Patarimai ir gudrybės

  • Kūčiukų tešlai gaminti išbandykite rudąjį cukrų ir riešutų aliejų, pavyzdžiui, lazdynų riešutų arba pistacijų.