1. Kiaušinį, cukrų ir vanilės pastą išplakite šluotele ar elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps.
1. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir dar kartą išplakite.
Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite šluotele iki visiškai glotnios tekstūros.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Patepkite trupučiu sviesto. Tešlą į keptuvę pilkite šaukšteliu arba, jei turite, galite naudoti indelį su siauru apvaliu konditeriniu antgaliu. Stenkitės formuoti kuo apvalesnius ir kuo mažesnius blynelius.
Kepkite, kol blynelio viršuje ims kilti burbuliukai, tuomet apverskite ir trumpai kepkite iš kitos pusės.
Iškeptus blynelius suverkite ant medinių pagaliukų su uogomis ir bananų riekelėmis (apšlakstykite jas trupučiu citrinų sulčių, kad nepatamsėtų). Prieš valgydami galite apšlakstyti klevų sirupu.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė www.saulėtavirtuvė.lt
Susiję receptai
Kita
Kita
Kita