Flag

Medaus tortas

8 - 10 porcijų
Pradedantiesiems
90
Gardžiausias medaus torto receptas artėjančiai Mamos dienai!
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Kelis torto sluoksnius galima padengti plonu rūgščios ar saldžiarūgštės uogienės sluoksniu – bus gaivesnio skonio.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Tešlai reikės
3 v.š.medus
3 a.š.sviesto
0,5 a.š.druskos
0,5 - 1 a.š.maltų gvazdikėlių
2 a.š.malto cinamono
1 stkl.miltelinio cukraus
2 a.š.Dr. Oetker maistinės sodos
1 v.š.acto
3 vnt.kiaušinių
550 - 600 gmiltų ir dar šiek tiek kočiojimui
Kremui reikės
500 mlgrietinėlės 35 proc.
130 gcukraus
0,25 a.š.maltos „Dr.Oetker“ vanilės ankšties
400 mlgrietinės 30 proc.
0,5 vnt.didelės citrinos sulčių
3 a.š.„Dr.Oetker“ želatinos
100 mlkaršto vandens

Peržiūrėti produktus

1

Prikaistuvyje pakaitinkite medų ir sviestą, įmaišykite druską, gvazdikėlius, cinamoną ir miltelinį cukrų. Šį mišinį pakaitinkite ir supilkite į dubenį. Mišinį kiek atvėsinkite ir po vieną įmaišykite kiaušinius.

2

Sodą išmaišykite su actu ir įmaišykite į medaus ir kiaušinių masę. Galiausiai suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Padalinkite tešlą į 8 vienodus kamuoliukus ir ant miltais pabarstyto stalo visus juos iškočiokite iki 0,3–0,5 cm storio. Kepkite 180 °C karštumo orkaitėje maždaug 10 min. arba kol paruduos.

3

Iškeptus paplotėlius atvėsinkite, uždėję lėkštę peiliu apipjaukite kraštines, kad turėtumėte vienodo dydžio paplotėlius. Likusius paplotėlių kraštus sutrupinkite.

4

Įdarui želatiną ištirpinkite karštame vandenyje.

5

Dideliame dubenyje iki purumo išplakite grietinėlę ir cukrų, įmaišykite vanilę, grietinę bei citrinų sultis.

6

Ant lėkštės padėkite vieną paplotį, užtepkite ant jo 3–4 šaukštus kremo, tada užklokite kitu papločiu, jį taip pat aptepkite kremu. Tą patį padarykite su likusiais papločiais. Galiausiai kremu aptepkite torto šonus. Torto viršų ir šonus padenkite trupiniais. 2–3 val. tortą padėkite į šaldytuvą. Ir viskas!

Patarimai ir gudrybės

  • Kelis torto sluoksnius galima padengti plonu rūgščios ar saldžiarūgštės uogienės sluoksniu – bus gaivesnio skonio.