Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Veganiškas nekeptas sūrio pyragas su moliūgu

apie 1 vienetas

Vidutinio sudėtingumo 120 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Veganiškas nekeptas sūrio pyragas su moliūgu

Pagrindui:

150 g džiovintų datulių (be kauliukų)
90 g Graikinių riešutų
90 g moliūgų sėklų

Moliūgų tešlai:

200 g Hokkaido moliūgo
150 g anakardžių riešutų
500 ml apelsinų sulčių (be pridėtinio cukraus)
1 a.š. vanilės ekstarkto (arba 1 vanilės ankšties minkštimas)
120 ml klevų sirupo
1 a.š. cinamono
1 žiupsnelis druskos
60 ml kokosų aliejaus

Papuošimui:

1 apelsinas
10 g moliūgų sėklų (smulkintų)

paruošimas

Paruošimas

Indai ir įrankiai

Trintuvas, peilis, pjaustymo lentelė, kepimo forma su nuimamu dugnu (21 cm skersmens), kepimo popierius, šaldytuvas, tarka, dubuo, keptuvė, šaldiklis

1

Gaminimas

Pagrindui sutrinkite graikinius riešutus ir moliūgų sėklas trintuvu. Smulkiai supjaustykite datules, suberkite jas į graikinių riešutų ir moliūgų sėklų mišinį ir viską išmaišykite. Pyrago formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite bei tolygiai paskirstykite paruoštą mišinį ir įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų maždaug 20 minučių.

2

Nuplaukite moliūgą, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais ir sutarkuokite tarka. Į keptuvę supilkite apelsinų sultis, sudėkite anakardžių riešutus, smulkintas moliūgų sėklas ir užvirkite. Tuomet maksimaliai sumažinkite temperatūrą ir palikite troškintis maždaug 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.

3

Supilkite išvirtą mišinį į trintuvą, kartu supilkite vanilės ekstraktą, klevų sirupą, cinamoną, druską ir kokosų aliejų. Maišykite greičiausiu rėžimu apie 1 minutę. Supilkite mišinį ant atvėsinto pagrindo ir išlyginkite. Palikite pyragą šaldytuve maždaug 120 minučių.

4

Nulupkite apelsiną ir visiškai pašalinkite baltą odelę. Atskirkite skilteles. Prieš patiekdami pyragą išimkite jį iš šaldytuvo prieš maždaug 20 minučių ir papuoškite apelsinų skiltelėmis bei moliūgų sėklomis.

Maistinė informacija Veganiškas nekeptas sūrio pyragas su moliūgu

per.serving per.100g.ml
Energetinė vertė 2466kJ
589kcal
180kJ
43kcal
Riebalų 56.25g 4.09g
Angliavandenių 9.54g 0.69g
Baltymų 12.96g 0.94g