Panna Cotta paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės: pakuotėje esantį mišinį sumaišykite su 150 ml pieno, kol mišinys ištirps. Puode užvirkite likusį pieną ir grietinėlę. Užvirus, lėtai ir nuolat maišydami supilkite mišinį. Nuolat maišydami pakaitinkite 1 minutę.
Nuimkite nuo ugnies, supilstykite į šaltu vandeniu išplautus ir gerai nusausintus indelius. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tuomet dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2 valandas, kol sustings.
Kol panna cotta stingsta, paruoškite avietes. Sudėkite jas į vidutinio dydžio puodą, sumaišykite su cukrumi ir smulkintais čiobreliais. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol uogos visiškai suminkštės. Atskirame dubenėlyje sumaišykite citrinų sultis su kukurūzų krakmolu, kol šis ištirps. Lėtai supilkite į avietes, nuolat jas maišydami. Pakaitinkite porą minučių, kol masė ims tirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Iš šaldytuvo išimtą panna cotta atsargiai perdėkite į lėkšteles. Iš pradžių aštriu peiliu apipjaukite deserto kraštus. Tuomet indelių dugną kelioms sekundėms merkite į karštą vandenį. Apverskite indelius su desertu – jų apačia lengvai atšoks nuo sušilusio indelio dugno ir gražiai išimtą desertą galėsite perdėti į lėkštelę.
Patiekite desertą su avietėmis, papuoškite čiobrelio šakelėmis ir šviežiomis uogomis.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai