Flag

Mieliniai blynai

4 - 5 porcijos
Pradedantiesiems
120
Paprastas patiekalas ir mažiems ir dideliems!
Sudedamosios dalys
Paruošimas
Patarimai ir gudrybės
Į blynų tešlą galima įmaišyti šaukštelį „Dr.Oetker“ vanilinio cukraus.
Picture -
Picture -
ĮVERTINKITE ŠĮ RECEPTĄ
Kaip sekėsi su šiuo receptu?

Susiję receptai

Susiję receptai

Picture - Hero image

Sudedamosios dalys

Reikės
7 g“Dr.Oetker” sausų mielių
3 v.š.cukraus
1 a.š.druskos
500 mlpieno
3 vnt.kiaušinių
50 gtirpinto sviesto
1 a.š.Dr. Oetker kepimo miltelių
500 gmiltų
150 mlaliejaus
0uogienės, klevų sirupo, jogurto – pagal skonį

Peržiūrėti produktus

Picture - Dr. Oetker kepimo miltelių
1

Į didelį dubenį suberkite „Dr.Oetker“ mieles, cukrų, druską ir išmaišykite. Tada užpilkite šiek tiek pašildytą pieną, įmuškite kiaušinius, supilkite tirpintą sviestą ir viską išplakite.

2

Galiausiai suberkite kepimo miltelius bei miltus. Išplakite tešlą, dubenį uždenkite ir palikite kambario temperatūroje kilti 2–3 val. Jeigu norite, kad tešla pakiltų greičiau, dubenį laikykite 50 °C įkaitintoje orkaitėje.

3

Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite 4–5 šaukštus aliejaus ir jame kepkite blynus – kiekvieną pusę po maždaug 3–4 min. 

4

Iškeptus blynus sudėkite ant popierinio virtuvės rankšluosčio lėkštėje.

Patarimai ir gudrybės

  • Į blynų tešlą galima įmaišyti šaukštelį „Dr.Oetker“ vanilinio cukraus.