Iš pradžių paruoškite citrinų kremą. Elektriniu plaktuvu citrinos sultis, žieveles, miltelinį cukrų, tirpintą atvėsintą sviestą ir kiaušinius išplakite iki visiškai vientisos masės. Supilkite į vidutinio dydžio puodą.
Virkite kremą ant silpnos ugnies nuolat maišydami (kitaip masė prikibs prie puodo dugno ir sienelių), kol sutirštės. Neleiskite užvirti.
Kremui sutirštėjus, nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite. Supilkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve.
Paruoškite sirupą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vandenį, citrinų sultis ir cukrų, kol cukrus ištirps. Atidėkite į šalį.
Paruoškite „Dr. Oetker“ tiramisu kremą. Į aukštą indą supilkite pieną ir suberkite pakelio turinį. Plakite elektriniu plaktuvu didžiausiu greičiu apie 3 minutes, kol kremas sutirštės.
Braškes supjaustykite.
Susluoksniuokite desertą. Biskvitinį sausainį trumpam įmerkite į paruoštą sirupą, ištraukite, ir dėkite ant pasirinktų stiklinių ar stiklainėlių dugno (jei reikia, perlaužkite). Ant viršaus dėkite šaukštą citrinų kremo, ant kremo užberkite šiek tiek pjaustytų braškių, o ant braškių – dėkite porą šaukštų tiramisu kremo. Sluoksniuokite iš naujo, pradėdami nuo trumpai sirupe pamirkytų sausainių.
Susluoksniuotą desertą bent 2 valandas (ar geriausiai – per naktį) palaikykite šaldytuve.
Patiekite, papuošę šviežiomis braškėmis, citrinų riekelėmis, mėtų lapeliais.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai