Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Mieliniai kepiniai

1 vienetas

Lengvai paruošiamas 120 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Mieliniai kepiniai

Reikės:

500 g miltų
300 ml pieno (šilto)
50 g sviesto (ištirpinto)
1 v.š. aliejaus
100 g cukraus
1 kiaušinio
2 pak. Dr. Oetker mielių (sausų)
1 a.š. Dr. Oetker vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynys

Įdarams reikės:

1 pakelių Dr. Oetker vanilės skonio pudingo
300 ml pieno
2 a.š. aguonų
1 saujelės razinų (nebūtinai)
1 pak. Dr. Oetker rožinio cukraus glajaus
1 pak. Dr. Oetker balto glajaus

Paruošimas

Paruošimas

Mieles, vanilinį cukrų, cukrų, ištirpinkite šiltame piene. Įmaišykite druską, aliejų, miltus, ištirpintą sviestą ir išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišykite. Tešlą suminkykite, uždenkite drobele ir palikite šiltai, kad pakiltų – padvigubėtų. Tada tešlą suminkykite dar kartą, kol ji taps glotni.

Bandelėms

Į tešlą įmaišykite razinas, suformuokite iš tešlos kamuoliukus. Sudėkite juos palikdami tarpus į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepkite trynio plakiniu ir palikite dar 15-20 min. šiltai. Tada pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite maždaug 25 min., kol bandelės ims gražiai rusvėti. Plėšomoms bandelėms sudėkite tešlos kamuoliukus ratu, palikdami mažus tarpus, kad kepdami susiglaustų. Iškeptas ir atvėsusias bandeles dekoruokite glajumi. 

Pyragui-saulei

Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite pusę tešlos, aptepkite paruoštu ir atvėsintu pudingu. Ant viršaus užklokite iškočiotą likusią tešlą. Uždėję lėkštę, peiliu apipjaukite, kad gaustųsi dailus apskritimas. Ant šio vidurio uždėkite puodelį ir iki jo peiliu padarykite įpjovas “spinduliams” formuoti. Imkite po du “spindulius”, sukite vieną kito link ir jų galiukus sulipdykite. Aptepkite “saulę” trynio plakiniu, pabarstykite aguonomis ir palikite dar 15-20 min. šiltai. Tada pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite maždaug 25 min., kol bandelės ims gražiai rusvėti.

Informacija apie maistingumą Mieliniai kepiniai

Porcijoje Per 100 g / ml
Energinė vertė 46 kJ
11 kcal
8 kJ
2 kcal
Riebalai 0.44 g 0.07 g
Angliavandeniai 0.72 g 0.12 g
Baltymai 1.12 g 0.18 g